Το μπέικον, τα λουκάνικα και άλλες μορφές επεξεργασμένου κρέατος ενοχοποιούν Σουηδοί επιστήμονες για την αύξηση κινδύνου νόσησης από καρκίνο στο πάγκρεας. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου και που διεξάχθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, αναλύθηκαν στοιχεία από 6.500 εθελοντές.
Η κατανάλωση επιπλέον 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος κατά 19%, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η επιπλέον κατανάλωση, δηλαδή ακόμα 50 γραμμάρια, φτάνει τον κίνδυνο στο 38%.
Αν και οι πιθανότητες εκδήλωσης του συγκεκριμένου είδους καρκίνου παραμένουν χαμηλές, οι επιστήμονες συστήνουν να μην καταναλώνουμε περισσότερο από 70 γραμμάρια κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας την ημέρα.
Σχολιάστε το άρθρο