Αντικαρκινικό το πράσινο τσάι για το γυναικείο οργανισμό

αντικαρκινικόΠριν πιείτε αυτή την κούπα μαύρου τσαγιού που έχετε ετοιμάσει, ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το πράσινο τσάι (Camellia sinensis) περιέχει μια σειρά από αντι-ικά και αντικαρκινικά συστατικά που μπορούν αποδειχθούν ευεργετικά για την υγεία.

Πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Molecular Nutrition & Food Research, εξηγεί γιατί η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρκίνου των ωοθηκών, του ενδομητρίου, του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές όγκων που εμφανίζονται στον γυναικείο οργανισμό.

Το πράσινο τσάι έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή λόγω των μεγάλων ποσοτήτων κατεχίνων, φλαβονοειδών, πολυφαινολών και άλλων θρεπτικών ουσιών που περιέχει, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ουσίες αυτές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δρουν και συνεργατικά προστατεύοντας το σώμα από την ανάπτυξη όγκων.

bannerb

Αφού «χτένισε» τις αγγλόφωνες έρευνες που έδειχναν τη σχέση πρόσληψης πράσινου τσαγιού και την αναχαίτιση καρκινικών όγκων που έχουν δημοσιευθεί από το 1962 έως το 2010, η ομάδα έρευνας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κολοράντου και συγκεκριμένα του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Ακτινολογικών Επιστημών Υγείας, ανακάλυψε την καθοριστική σχέση των δύο. Τέσσερις από τις έρευνες σε ασθενείς έδειξαν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με την αποφυγή κινδύνου εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Ταυτόχρονα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, τουλάχιστον 17 επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει το ίδιο, αλλά χωρίς να έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους. Ο κατάλογος είναι μακρύς τόσο για την ευεργετική του επίδραση στον γυναικείο οργανισμό όσο και για την επίδρασή του σε συγκεκριμένους όγκους. Το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί και με την πρόληψη ή αναχαίτιση ανάπτυξης και άλλων μορφών καρκίνου.

Σχολιάστε το άρθρο