Αρσενικό, πρόζακ και απαγορευμένα αντιβιοτικά βρέθηκαν σε κοτόπουλα

Τι μπορεί να περιέχει αυτή νόστιμη φτερούγα από κοτόπουλο αγνώστου προελεύσεως που μασάς; Κοτόπουλο, θα πεις. Κι όμως, εκτός από κοτόπουλο και διάφορα μπαχαρικά ενδέχεται να περιέχει και πρόζακ, καφεΐνη, αρσενικό και απαγορευμένα αντιβιοτικά.

κοτόπουλα Αρσενικό πρόζακΔυο νέες έρευνες στην Αμερική -που δεν είναι τελικά τόσο μακριά- από το Πανεπιστήμιο John Hopkins και το δημόσιο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπιστώνουν ότι τα κοτόπουλα και οι γαλοπούλες που εκτρέφονται στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, «τρέφονται» εκτός των άλλων και με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ διαφόρων χημικών ουσιών.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα φτερά των πουλερικών, που πωλούνται σε αλυσίδες γρήγορου φαγητού και σούπερ μάρκετ, και βρήκαν αντιβιοτικά, των οποίων η χρήση σε πουλερικά απαγορεύεται από το 2005, καφεΐνη, το γνωστό ηρεμιστικό prozac, καθώς και την roxarsone, μια ένωση του αρσενικού. Η καφεΐνη (από καφέ ή πράσινο τσάι σε σκόνη) χρησιμοποιείται για να κρατά ξύπνια τα κοτόπουλα, ώστε να τρώνε περισσότερο, το prozac για να μειώνει το άγχος των πουλερικών που χαλάει τη γεύση του κρέατος και το αρσενικό για τη μείωση των λοιμώξεων, αλλά και για να δώσει στο κρέας ένα ωραίο ροζ χρώμα! Αυτό το κοτόπουλο ποιος θα το «φάει»;

Σχολιάστε το άρθρο