Ασταξανθίνη

Όταν η φύση απλώνει την αντηλιακή της ομπρέλα

ΑσταξανθίνηΤο ηλιακό έγκαυμα προκαλείται όταν ο οργανισμός δεν παράγει αρκετή μελανίνη, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και μας βοηθά να μαυρίσουμε. Η ελλιπής παραγωγή μελανίνης, που προκαλεί ηλιακά εγκαύματα, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη επαρκών διατροφικών στοιχείων. Πολλά διατροφικά στοιχεία πιθανότατα εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, αλλά είναι γνωστό ότι το αμινοξύ τυροσίνη (L-tyrosine) με τη βοήθεια των βιταμινών Ε και D βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να παράγει μελανίνη. Μικρές ποσότητες ηλιακής ακτινοβολίας είναι ωφέλιμες και χρήσιμες, αφού βοηθούν τον οργανισμό μας να παράγει τη βιταμίνη D, τη σημαντική αυτή βιταμίνη που εκτός των άλλων βοηθά στην πρόληψη κάποιων ειδών καρκίνων.

Κάποιοι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές θέλουν να αποφύγουν τα χημικά που υπάρχουν στην πλειοψηφία των αντηλιακών, τα οποία προκαλούν την παραγωγή των καταστροφικών ελεύθερων ριζών, διαταράσσουν τις ορμόνες και είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Λόγω της αντιοξειδωτικής της ιδιότητας, η ασταξανθίνη λειτουργεί ως ένα εσωτερικό αντηλιακό, που εμποδίζει το ηλιακό έγκαυμα όταν γίνεται υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Χρειάζεται όμως λίγος χρόνος για να μπορέσει να χτίσει ο οργανισμός την αντιοξειδωτική του προστασία. 2 με 4 εβδομάδες λήψης ασταξανθίνης είναι απαραίτητες για επαρκή προστασία από τον ήλιο.

Τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε μέσω της τροφής μας από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορούν και αυτά να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου σε συνδυασμό με την ασταξανθίνη. Η λουτείνη που βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το λυκοπένιο στις ντομάτες, η βήτα-καροτίνη που βρίσκουμε στα πορτοκάλια και στα κόκκινα λαχανικά και φρούτα βοηθούν να επιδιορθώσουμε τη βλάβη που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα και στο DNA μας και που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

lookΑκόμα κι αν δεν υποφέρετε από ηλιακά εγκαύματα, αλλά θέλετε να αποφύγετε τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα και στα κύτταρα, ο συνδυασμός ενός καλού αντηλιακού, οι σωστές τροφές για το καλοκαίρι και η δύναμη της ασταξανθίνης μπορούν να σας προσφέρουν μια τέλεια αντιοξειδωτική προστασία. Οι δερματολόγοι συστήνουν την ασταξανθίνη ως το αντηλιακό χωρίς παρενέργειες. Αφού είναι αδύνατον να τρώτε σολομό κάθε μέρα, προσθέστε την ασταξανθίνη ως συμπλήρωμα διατροφής στην καθημερινή σας ρουτίνα και βοηθήστε να τονωθεί η φυσική άμυνα του οργανισμού σας.

Το συμπλήρωμα NORWEGIAN Fish oil Omega-3 με Astaxanthin μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι από τις δυσάρεστες συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, παρέχοντας σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή μια φυσική αντίσταση στις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Σχολιάστε το άρθρο