Η υπερκατανάλωση άσπρου ρυζιού αυξάνει τις πιθανότητες για διαβήτη II

διαβήτη IIΝέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έδειξε ότι όσοι τρώνε μεγάλες ποσότητες άσπρου ρυζιού αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη II. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τέσσερεις προηγούμενες μελέτες σε σχέση με την κατανάλωση άσπρου ρυζιού σε περισσότερους από 352.000 ανθρώπους στην Κίνα, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία που δεν είχαν διαβήτη.

Οι ερευνητές τελικά ανακάλυψαν ότι μετά από μια περίοδο 22 ετών σχεδόν οι 13.400 από αυτούς ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2. Τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερο ρύζι είχαν κατά 1,5 φορά μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίζουν διαβήτη. Αυτό ισχύει τόσο για τους Ασιάτες όσο και για τις δυτικές κοινωνίας, ακόμα κι αν η κατανάλωση ρυζιού στην Ασία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Δύσης. Στην Κίνα, η μέση κατανάλωση άσπρου ρυζιού είναι τέσσερις μερίδες την ημέρα, ενώ στις δυτικές χώρες κατά μέσω όρο, οι πολίτες καταναλώνουν λιγότερες από πέντε μερίδες την εβδομάδα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό British Medical Journal.

Σχολιάστε το άρθρο