Δικαίωμα στην αφθονία

Η δύναμη της ελπίδας

Dum spiro spero. Εφ’ όσον αναπνέω, ελπίζω. Πάντα θυμάμαι αυτή τη φράση που μου είχε κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση, όταν την έμαθα στο μάθημα των Λατινικών στο σχολείο. Με είχε απασχολήσει πολλά βράδια να την σκέπτομαι και να προσπαθώ να εμβαθύνω στο νόημα της, καθώς ήμουν σε ηλικία που είχα αρχίσει να έχω πολλές υπαρξιακές ανησυχίες.

Τώρα, καταλαβαίνω το βαθύτερο νόημα της. Γιατί η ελπίδα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι αυτό που μας εμπνέει και μας δίνει την ενέργεια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και να αναπτυσσόμαστε.

Όπως πολύ ωραία λέει ο Deepak Chopra: «Η ελπίδα είναι η παρουσία της Θείας Αγάπης που τόσο γλυκά φωλιάζει στην ψυχή του καθενός. Η ελπίδα είναι η σίγουρη και σταθερή άγκυρα κάθε μας επιθυμίας. Η ελπίδα είναι η δύναμη να ζητάμε αυτά που θέλουμε να γίνουν. Η ελπίδα είναι ζωντανή προτού ακόμα συλληφθεί είναι αυτό που ξεκινάει την μηχανή της δημιουργίας. Η φυσική πηγή των πάντων και ο κτύπος που κάνει κάθε καρδιά να ανθίζει».

Κάνουμε σχέδια και βάζουμε στόχους, ελπίζοντας να έρθουν αυτά που θέλουμε, και ζητάμε από το σύμπαν. Και αν σκέφτεστε τώρα αυτά που ονειρεύεστε, η καρδιά σας θα έχει αρχίσει να χτυπά πιο γρήγορα από τη σπίθα της ελπίδας. Φθάνει όμως η ελπίδα; Όχι βέβαια. Γιατί η ελπίδα μπορεί να είναι η σπίθα που ξεκινάει τη διαδικασία, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες συνθήκες και ενέργειες από εμάς για να φέρει αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε και το αρχαίο ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Υπάρχουν κάποιες αρχές που είναι απαράβατες για να ισχύσει το δικαίωμα μας στην αφθονία και αυτές είναι:

Σφοδρή επιθυμία

Αν η ελπίδα είναι η δύναμη που κρατάει την μηχανή της δημιουργίας αναμμένη, η δυνατή δική μας επιθυμία για αυτό που ζητάμε, θα ξεκινήσει τη διαδικασία υλοποίησης του. Έχουμε δυνατή επιθυμία για κάτι που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι αυτό που ζητάει η καρδιά μας, αυτό που μας λύνει αληθινά προβλήματα και βοηθάει στην εξέλιξη μας και όχι αυτό που υπαγορεύει η υπολογιστική λογική μας ή η ματαιοδοξία μας. Έχουμε δικαίωμα στην αφθονία από την ώρα που γεννιόμαστε. Όταν ζητάμε αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά μας, τότε «οι άγγελοι που μας προστατεύουν στήνουν χορό από την χαρά τους και το σύμπαν βοηθάει να το πετύχουμε».

Πίστεψε ότι μπορείς πίστεψε ότι το αξίζεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποχωρούν και εγκαταλείπουν τα όνειρα τους και τις επιθυμίες τους, γιατί βασανίζονται από σκέψεις όπως: «Ίσως να μην μου αξίζει μια τόσο καλή σχέση. Γιατί να μου φερθεί κάποιος τόσο καλά;» ή «Μήπως δεν τα καταφέρω στη θέση που θέλω να πάρω; Και αν χάσω τους φίλους μου;» ή ακόμα «Θα μπορέσω να συντηρήσω ένα μεγαλύτερο σπίτι;» Αμφιβάλλουν! Αρχίζουν να προγραμματίζουν αυτό που θέλουν, αλλά στην πορεία αμφιβάλλουν. Ξέρετε πόσες επιθυμίες είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται και στην πορεία ακυρώθηκαν; Όσες και οι αμφιβολίες. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη πίστη και φυσικά θετική στάση.

Αρνητική προσδοκία

Αρκετές φορές οι άνθρωποι, από φόβο αγωνιούν και συγκεντρώνουν τη σκέψη τους σε αυτό που δεν θέλουν να συμβεί και συνήθως το πετυχαίνουν. Μετά κατηγορούν όλους τους άλλους, τα βάζουν με την «κακή τους τύχη» ακόμα και με τον Θεό, αλλά ποτέ δεν σκέπτονται ότι μπορεί να φταίνε οι ίδιοι γι’ αυτό.

Ο συμπαντικός νόμος της αφθονίας – θέση στόχων

Στο σύμπαν υπάρχει τέτοια αφθονία που, δίχως κανέναν περιορισμό, μπορεί να καλύψει τις πνευματικές και υλικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε αποκτούμε, δεν το στερείται κάποιος άλλος. Ο κάθε ένας έχει αυτό το οποίο ζητάει. Ο Συμπαντικός Νόμος είναι σαφής. Ζήτα και θα σου δοθεί. Λαβαίνεις ακριβώς αυτό που ζητάς, αυτό που πιστεύεις και που είσαι έτοιμος να δεχθείς στη ζωή σου.

Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που θέτουμε τους στόχους μας και ο τρόπος που τους οραματιζόμαστε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ετοιμάσου να λάβεις

Το σύμπαν μπορεί να μας δώσει μόνο αυτό που μπορούμε να πάρουμε. Θυμάμαι μια εικόνα που έδειχνε έναν άνθρωπο να έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση για να πάει στην πηγή να πάρει νερό κρατώντας μόνο ένα ποτήρι. Η ερώτηση είναι: Τι δοχείο κρατάτε εσείς; Ένα ποτήρι; Ένα μπουκάλι; Ένα βαρέλι; Ένα βυτίο; Ένα μέσο με άπειρη χωρητικότητα; Κάντε χώρο στη ζωή σας για να δεχτείτε αυτό που ζητάτε.

Αν θέλετε έναν σύντροφο ή φίλους δημιουργείστε χώρο και βρείτε χρόνο στην πολυάσχολη ζωή σας για να αφιερώσετε στον εαυτό σας και σ’ αυτούς. Αν θέλετε μια καινούργια πιο ενδιαφέρουσα δουλειά, πάψτε να γκρινιάζετε γι’ αυτήν που έχετε. Η γκρίνια εκπέμπει μια απωθητική ενέργεια που σας απομονώνει και σας κρατάει μακριά από την χαρά και την επιτυχία.

Προσκόλληση

Μην δημιουργείτε προσκολλήσεις. Όσο σημαντικό και να είναι κάτι για σας μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτό. Μόνο αν το νοιώσετε αυτό αληθινά, θα μπορέσετε να το προβάλλετε στο σύμπαν, χωρίς ίχνος έντασης και αρνητισμού. Άλλωστε να είστε ανοικτοί στις αλλαγές. Μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο για σας εκεί έξω. Η ανώτερη ευφυΐα ξέρει. Αφήστε τη να κάνει τη δουλειά της.

Δείξε ευγνωμοσύνη

Όταν λάβετε αυτό που ζητάτε, θυμηθείτε να δείξετε ευγνωμοσύνη και να χαρείτε πραγματικά. Η ευγνωμοσύνη είναι μια πολύ θετική συμπαντική ενέργεια που σαν μαγνήτης προσελκύει αγαθά στη ζωή σας. Συνήθως, οι άνθρωποι έχουν πολλά πράγματα στη ζωή τους για τα οποία θα μπορούσαν να δείξουν ευγνωμοσύνη και αντί για αυτό τα θεωρούν δεδομένα και επί πλέον γκρινιάζουν γι’ αυτά.

Σε ένα σεμινάριο, η Λένα διαπίστωσε ότι η λίστα των προτερημάτων του τέλειου συντρόφου που είχε φτιάξει, ανταποκρινόταν πλήρως στον νεότερο από αυτή σύζυγο της, αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχεια παραπονιόταν και του γκρίνιαζε. Εστίαζε την προσοχή της σε μερικά μικρά ελαττώματα και δεν πρόσεχε τίποτα από τα θετικά του στοιχεία. Όταν όμως διαπίστωσε ότι μια νεότερη της κυρία φλέρταρε τον σύζυγο της και ένοιωσε τον κίνδυνο να τον χάσει κάτι άλλαξε μέσα της. «Κατάλαβα ότι δεν δέχομαι τα δώρα που μου στέλνει ο Θεός. Και όταν παίρνω κάποιο από τα πολλά που μου στέλνει, το απορρίπτω, του βρίσκω λάθη και το πετάω στα σκουπίδια. Τώρα, νοιώθω γεμάτη ευγνωμοσύνη και θέλω να χοροπηδάω από τη χαρά μου».

Στο σεμινάριο Silva Life System της Μεθόδου Σίλβα διδάσκονται συγκεκριμένες νοητικές τεχνικές για να αποκτήσει κανείς την κατάλληλη νοητική στάση και να μπορεί να εστιάζει σωστά στο στόχο του με οραματισμό σε εγκεφαλική συχνότητα άλφα. Στην συχνότητα άλφα επιτυγχάνουμε «υποκειμενική επικοινωνία» και ο εγκέφαλος απελευθερώνει πολύ περισσότερο από το απεριόριστο δυναμικό του.

Οδηγός απόκτησης αφθονίας

1. Βεβαιωθείτε για αυτό που θέλετε

2. Ζητήστε το πιστεύοντας ότι το αξίζετε και ότι είναι για το καλό όλων

3. Ετοιμαστείτε να το δεχθείτε. Κάντε χώρο για αυτό στη ζωή σας

4. Αποστασιοποιηθείτε από αυτό

5. Πείτε ευχαριστώ

-της Μαριάννας Μεταξάτου. Silva International Director/Lecturer

Silva Success Personal Coach, marianna@silva.gr

Σχολιάστε το άρθρο