«Βρώσιμη πόλη»: φυτεύοντας την επανάσταση

Το ντοκιμαντέρ Edible City (Βρώσιμη πόλη) είναι ένα ταξίδι που ξεκινά από την τοπική Κίνηση του Καλού Φαγητού (Good Food movement) στο Σαν Φρανσίσκο, ταξιδεύει στις ΗΠΑ και τελικά σε όλο τον κόσμο.

Καταγράφοντας ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων, πολιτών και ακτιβιστών το Edible City δείχνει ότι όλοι μπορούμε με την εμπλοκή μας να μεταμορφώσουμε το διατροφικό μας σύστημα.

Edible CityΤο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια πληθώρα εκκεντρικών χαρακτήρων, οι οποίοι αμφισβητούν το παράδειγμα του σημερινού προβληματικού συστήματος διατροφής και εμβαθύνει μέσα στις μοναδικές τους προοπτικές και τη δουλειά τους –από την διατροφική εκπαίδευση έως τα κινήματα τοπικών οικονομιών- βρίσκοντας ελπιδοφόρες λύσεις σε προβλήματα που έμοιαζαν άλυτα.

Το Edible City αποτυπώνει το πνεύμα των κινημάτων, που φέρνουν τη διαφορά και κάνουν κάτι πραγματικά επαναστατικό: αναπτύσσουν το μοντέλο ενός υγιεινού, τοπικού διατροφικού συστήματος που είναι κοινωνικά δίκαιο, περιβαλλοντικά σωστό και οικονομικά ανθεκτικό.

Το φιλμ διαρκεί 70 λεπτά και οι παραγωγοί ενθαρρύνουν όποιον θέλει να το δει ελεύθερα στο ediblecity.net και προτείνουν να οργανωθούν δημόσιες προβολές προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί για τα τρόφιμα, τη σωματική υγεία, την τοπική ανάπτυξη και την πράσινη οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες, τρέιλερ, αλλά και το ίδιο το ντοκιμαντέρ επισκεφθείτε το www.ediblecity.net

Σχολιάστε το άρθρο