Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι

Σύντροφος πιστός και ωφέλιμος, ένα καλό βιβλίο μας ηρεμεί, μας ανοίγει νέους ορίζοντες, και αποτελεί αναντικατάστατη τροφή για το νου και την ψυχή μας. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η συντροφιά ενός βιβλίου αποτελεί αγαπημένη συνήθεια όσων αποφεύγουν να σπαταλήσουν ανώφελα τις ημέρες των διακοπών και της ανάπαυλας.

Σπάνια φεύγει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές, χωρίς να έχει συμπεριλάβει στις αποσκευές του ένα βιβλίο της αρεσκείας του. Όμορφη συνήθεια, αλήθεια, η ανάγνωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνήθεια η οποία μπορεί να γίνει και εξαιρετικά χρήσιμη όταν δεν θέλουμε απλώς να περάσουμε την ώρα μας με ένα βιβλίο, αλλά να αποκομίσουμε την αίσθηση ότι κάτι έχουμε κερδίσει, ότι είμαστε διαφορετικοί τη στιγμή που θα το κλείσουμε.

Οι ώρες της ραστώνης, η γλυκιά, θερμή γαλήνη της φύσης, η χαλάρωση μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου. Λένε, πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η έλλειψη χρόνου. Η απαιτητική καθημερινότητα, με τις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις, σπάνια μας επιτρέπει να βρούμε το χρόνο και τη διάθεση για να κατανοήσουμε και να ικανοποιήσουμε και τις πνευματικές μας ανάγκες. Η μέριμνα για την καθημερινή επιβίωση εγκλωβίζουν και περιορίζουν το νου μας στο κυνήγι της ύλης.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα μας χρειάζεται διακοπές και αναζωογόνηση. Ένα βιβλίο μπορεί να του προσφέρει την ξεκούραση και την ενδυνάμωση που χρειάζεται. Ένα καλό βιβλίο ή ένα βιβλίο κοντά στα ενδιαφέροντά μας μοιάζει με κάτι που χρωστάμε στον εαυτό μας. Μια ευκαιρία να συγκεντρωθούμε, να γαληνέψουμε, να ωφεληθούμε ουσιαστικά και βαθιά, να βρεθούμε κοντά σε όλα εκείνα που θα θέλαμε να μάθουμε, αλλά δεν προλαβαίνουμε. Ένα καλό βιβλίο, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι είναι ζωή, μια βαθιά και αναζωογονητική ένεση ζωής και γνώσης σε καιρούς χαλεπούς, βιαστικούς και αδιάφορους.

Παρακάτω, παραθέτουμε τις δικές μας επιλογές για ανάγνωση φέτος το καλοκαίρι. Πρόκειται για βιβλία που επιλέξαμε, γιατί τα θεωρούμε χρήσιμα για όλους όσους ενδιαφέρονται για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητάς τους, βιβλία που σχετίζονται με την οικολογία και την υγιεινή ζωή, αλλά και αντίστοιχα παιδικά και λογοτεχνικά βιβλία. Λίγα λόγια για τους καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους θα σας κατατοπίσουν καλύτερα και θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε και να δια-μορφώσετε τις επιλογές σας.

Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

Παραδοσιακός εκδοτικός οίκος με αφετηρία τον 19ο αιώνα και ιδρυτή τον Δημήτριο «Δράκο» Παπαδημητρίου. Οι Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, οικογενειακή επιχείρηση με μακρά ιστορία, ασχολούνται κυρίως με το καλό παιδικό βιβλίο, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η έκδοση, κατά τη δεκαετία του 1970, σειράς «Βιβλίων Τσέπης» κλασικών και σύγχρονων έργων με το μικρό χαρακτηριστικό σχήμα και τη χαμηλή τιμή. Το 2003 η οικογένεια Παπαδημητρίου εγκαινίασε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΓΚΥΡΑ, που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Σόλωνος 124 στο κέντρο της Αθήνας. Η έδρα των εκδόσεων βρίσκεται την οδό Λάμπρου Κατσώνη 271 στους Αγίους Αναργύρους.

Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι σ’ ένα ψυγείο

Συγγραφείς: Άννα Βερούλη – Νίκος Μιχαλόπουλος

Εικονογράφηση: Μαρουλάκης

Σελ.: 40

Εξώφυλλο: Μαλακό Τιμή: 12,80€

Για παιδιά από 4 ετών και πάνω

Είναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σ’ ένα ψυγείο; Είναι ποτέ δυνατόν μέσα στη νύχτα να ακούγεται μουσική από το ίδιο αυτό ψυγείο; Ακολουθήστε το περιπετειώδες ταξίδι του Μάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του και γνωρίστε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της σου.

Με τη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

-Αγαπώ τον πλανήτη μου – Jean Francois – Noblet, Catherine Levesque

-Τα απειλούμενα είδη – Emmanuelle Grundmann

-Η διατροφή – Nadia Benlakhel

-Ενέργεια – Isabelle Ramade – Masson

-Η ρύπανση του αέρα – Caroline Tountain

-Ο θόρυβος – Michele Mira Pons

-Τα απορρίμματα – Jean Francois – Noblet

-Το νερό – Michele Mira Pons

Η κοιλάδα με τις πεταλούδες

Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου

Σελ.: 272 – Τιμή: 10,00€

Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, δύο δωδεκάχρονα παιδιά, ο Ζώης και η Κόρα, αποφασίζουν να παίξουν ένα «παράξενο» παιχνίδι. Ξέρουν πως, για να γίνει αυτό, πρέπει να βγουν έξω από το διάφανο θόλο που προστατεύει την πόλη τους, στην ερημιά μιας παλιάς λίμνης που έχει αποξηρανθεί. Δεν έχουν υπολογίσει τη βροχή που πέφτει συνέχεια τον τελευταίο καιρό, ούτε πως αυτό που εκείνοι ξεκίνησαν σαν παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες, ολότελα διαφορετικούς από κείνους των παιχνιδιών που έπαιζαν μέσα από τις οθόνες τους.

Το δάσος της ξύλινης ξύστρας

Συγγραφέας: Κώστας Μάγος

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Τιμή: 4,50€

Η ξύστρα του Τάκη δεν ήταν σαν τις άλλες. Κάθε φορά που την έβγαζε από την κασετίνα του, μοσχοβολούσε η τάξη άρωμα κέδρου. Εκτός από τη μυρωδιά, όμως, η ξύστρα ξεχώριζε από τις άλλες και για τον ήχο της. Όταν έβαζες το αυτί σου εκεί που μπαίνει το μολύβι, άκουγες όλους τους ήχους από το δάσος των κέδρων. Αλλά τις τελευταίες μέρες κάτι έπαθε η ξύστρα και έχασε τις ιδιαίτερες δυνατότητές της. Άραγε χάλασε ή κάτι συνέβη στο δάσος με τους κέδρους. Ευτυχώς, τα παιδιά θα δράσουν αμέσως και θα τη σώσουν.

Σκουπιδιστάν

Συγγραφέας: Κώστα Μάγος

Εικονογράφηση: Σόλης Μπαρκής

Τιμή: 4,50€

Δεν ήξεραν τι άλλο μπορούσαν πια να κάνουν με τα σκουπίδια τους οι κάτοικοι του Σκουπιδιστάν. Δρόμοι, πλατείες, αγορές, πάρκα, δάση και παραλίες ξεχείλιζαν από σκουπίδια. Οι κάδοι δεν άδειαζαν ποτέ. Δεν προλάβαιναν να περάσουν τα απορριμματοφόρα κι ήταν πάλι γεμάτοι! Ο Φυσησοφός και τα παιδιά όμως, θα βρουν τη λύση και το Σκουπιδιστάν θα γίνει ΟΥΤΕΝΑΣΚΟΥΠΙΔΙΚΑΝ!

Πλανόδιο πάρκο

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Τιμή: 3,50€

Αν μια Κυριακή ανοίξετε το παράθυρο και δείτε ένα ολόκληρο πάρκο μέσα στη μέση του δρόμου, μην τρομάξετε. Είναι το πλανόδιο πάρκο. Ο Μήτσος, η Φανή, ο Πέτρος, ο Μάνθος, σαράντα δύο δέντρα, ένας παπαγάλος, ένα παγκάκι, δύο σκουπιδοτενεκέδες, ένας συνταξιούχος δασοφύλακας και ένας πάγκος με πορτοκαλάδες… Τι είπατε; Αδύνατον; Ε, λοιπόν, τίποτα δεν είναι αδύνατον!

Εκδόσεις Ψύχαλου

Η ιστορία των εκδόσεων ξεκινά πριν από τέσσερις δεκαετίες από τον Φίλιππο Γ. Ψύχαλο, στο μικρό βιβλιοπωλείο της οδού Ζωοδόχου Πηγής, με εξειδικευμένα βιβλία και τίτλους που σχετίζονται με τις βιολογικές καλλιέργειες, την κηπουρική, τις εναλλακτικές θεραπείες, την υγεία, τη διατροφή, τη φύση και την οικολογία. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας Γεώργιος Φ. Ψύχαλος, συνέχισε την επιχείρηση επεκτείνοντας την και εμπλουτίζοντας τις ήδη ποιοτικές εκδόσεις με νέους τίτλους.

Σήμερα, οι εκδόσεις στεγάζονται σε δυο καταστήματα: το ένα στην οδό Χαρ. Τρικούπη και το άλλο στη Στοά του Βιβλίου – Πεσματζόγλου 5.

Εφαρμοσμένες Βιοκαλλιέργειες

Συγγραφέας: Tanya Dencla

Σελ.: 424 – Διαστάσεις: 17×24 εκ.

Τιμή: 20,00€

Ο πρακτικός αυτός οδηγός βιοκαλλιέργειας είναι εφοδιασμένος με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται κανείς για την καλλιέργεια λαχανικών, καρποφόρων δέντρων και βότανο-ειδών φυτών, δίχως τη χρήση χημικών σκευασμάτων. Ανακαλύψτε ποιες καλλιέργειες συνδυάζονται και ποιες είναι ασύμβατες. Μάθετε εύκολους και οικολογικούς τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών και των εχθρών των φυτών. Περιλαμβάνει: Την καλλιέργεια περισσότερων των 60 πιο δημοφιλών φυτών. Το χρόνο συγκομιδής για υψηλή απόδοση και ποιότητα καρπών. Τον τρόπο αποθήκευσης των παραγόμενων καρπών. Τους καλύτερους συνδυασμούς καλλιεργειών για τον αγρό. Τις καλύτερες ποικιλίες σπόρων, υποκειμένων και φυτών. Τον φυσικό έλεγχο ασθενειών και εχθρών (πάνω από 150).

Ημερολόγιο εργασιών του βιοκαλλιεργητή

Συγγραφείς: R. Eichenberger,

S. Henggeler

Σελ.: 112 – Διαστάσεις: 14×21εκ.

Τιμή: 13,50€

Το βιβλίο αυτό που γράφτηκε με μεγάλη επιμέλεια από συγγραφείς με πρακτική πείρα, είναι αναμφίβολα ένας χρήσιμος οδηγός, σαν ημερολόγιο σποράς και εργασιών για τον καθένα που ασχολείται με την βιοκαλλιέργεια και αγαπάει το φυσικό περιβάλλον. Οι πολύπλοκες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων, που δεν έχουν ερευνηθεί πλήρως ακόμα, δηλητηριάζουν όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τα υπόγεια νερά και το έδαφος.

Ο κήπος του βιοκαλλιεργητή

Συγγραφέας: P. Pears, S. Stickland

Σελίδες: 286 – Διαστάσεις: 17×24 εκ.

Τιμή: 18,00€

Κάθε κήπος μπορεί να καλλιεργηθεί βιολογικά, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, όπου κι αν βρίσκεται. Ακόμα και στην μέση μιας πόλης είναι δυνατόν να δημιουργήσετε το δικό σας οικοσύστημα μινιατούρα. Με λίγη προσπάθεια, μπορούν να βρεθούν πηγές λιπασμάτων και άλλων υλικών, και υπάρχουν ακόμη πολλά οργανικά προϊόντα διαθέσιμα για εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση στις πρώτες ύλες. Αυτό το βιβλίο δείχνει πώς να διατηρήσετε ολόκληρο τον κήπο με την βιολογική μέθοδο: περιλαμβάνει λαχανικά, βότανα, γρασίδι, μονοπάτια και λιμνούλες.

ΒΟΤΑΝΟθεραπείες

Συγγραφέας: Dr. James Duke

Σελ.: 608 – Διαστάσεις: 17×24 εκ.

Τιμή: 26,00€

Οι «Βοτανοθεραπείες» αποτελούν το απόσταγμα δουλειάς δεκαετιών πάνω στη μελέτη της Θεραπευτικής χρήσης των βοτάνων από τον Dr. James Duke. Για το λόγο αυτό άλλωστε το έργο του έχει χαρακτηριστεί ως κλασσικό. Ως αυθεντία στο χώρο της βοτανοθεραπείας και της έρευνας, ο Dr. Duke μοιράζεται τη γνώση του για ασφαλή εφαρμογή φυσικών θεραπειών και το πώς αυτές μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Το βιβλίο αυτό έχει πουλήσει στην Αμερική περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα με τον τίτλο «The Green Pharmacy».

Θεραπευτικοί χυμοί

Συγγραφέας: Anne McIntyre

Σελ.: 160 – Διαστάσεις : 21×29 εκ.

Τιμή: 22,00€

Μπορείτε να επιλέξετε τους χυμούς, τα αφεψήματα, τις σούπες και τα μαλακτικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια νέα διεθνή συλλογή πόσιμων παρασκευασμάτων που επιλέχθηκαν για την καλή τους γεύση και την ευεξία που προσφέρουν.

Ακολουθήστε τις συνταγές του βιβλίου για να αποκτήσετε όμορφη εμφάνιση, υγεία, καλή διάθεση και ψυχική ηρεμία, ή ακόμα, για να αναρρώσετε από οποιαδήποτε ασθένεια ή αδιαθεσία. Περιέχει πάνω από 120 συνταγές από όλο τον κόσμο. Συνδυάζει την παραδοσιακή σοφία με ανακαλύψεις της σύγχρονης ιατρικής. Παρουσιάζει τα θεραπευτικά οφέλη από 25 βασικά συστατικά με επεξηγήσεις, όπως αμύγδαλα και μήλα, κριθάρι και παντζάρι, σκόρδο και τζίντζερ, βρώμη και κρεμμύδι.

Πώς να φτιάξετε φυσικά καλλυντικά

Συγγραφέας: Ι. Κρυστάλλη

Ελ. Καταλακίδου

Σελίδες: 192 – Διαστάσεις: 17×24 εκ.

Τιμή: 16,50€

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να χρησιμοποιείτε Φυσικά Καλλυντικά, τα οποία μάλιστα θα φτιάχνετε μόνη σας; Η πρόταση φαίνεται ελκυστική. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά φθηνά υλικά, παρμένα από τη φύση και πολύ κέφι και δημιουργική διάθεση. Ένα βιβλίο, γραμμένο από δύο γυναίκες, θα σας βοηθήσει να κάνετε αυτή την ιδέα πράξη. Η Ίνγκριντ Κρυστάλλη και η Ελένη Κοταλακίδου είναι οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου, το οποίο αποτελεί πράγματι έναν πολύτιμο οδηγό στον τομέα της γυναικείας αισθητικής και ομορφιάς. Αρχίζοντας με μια συνοπτική αναφορά στην ιστορική εξέλιξη της αισθητικής ανά τους αιώνες και τους πολιτισμούς, το βιβλίο συνεχίζει με μια λεπτομερή ιατρική και βιολογική περιγραφή του τι σημαίνει δέρμα και πώς οφείλει να το φροντίζει μια γυναίκα. Στο δεύτερο μέρος δίνονται συνταγές για την παρασκευή καλλυντικών για τα μαλλιά, το πρόσωπο, το σώμα, για το μασάζ και τα λουτρά. Δίνονται ακόμη πολλές συμβουλές για προβλήματα του δέρματος, όπως κρεατοελιές, ουλές, ραγάδες, κάλους, ακμή κ.λπ. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση λουτρών από βότανα για αναζωογόνηση και αδυνάτισμα και ένα πολύ χρήσιμο οδηγό όλων των βοτάνων, φυτών και καρπών που συναντάμε στην ελληνική φύση και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε για την ενίσχυση της γυναικείας ομορφιάς.

Πώς να βοηθήσετε ένα υπέρβαρο παιδί…

Συγγραφέας: Karen Sullivan

Σελ.: 320

Διαστάσεις: 17×24εκ.

Τιμή: 18,00€

Δείτε σε αυτό το βιβλίο πώς πραγματικά μπορείτε να βοηθήσετε ένα υπέρβαρο παιδί…

– να τρώει σωστά και υγιεινά…

– να απολαμβάνει την άσκηση…

– να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του…

– να αποκτήσει το ιδανικό βάρος…

Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

Ο Πύρινος Κόσμος ξεκίνησε το 1968 αρχικά μόνο ως βιβλιοπωλείο, ενώ από το 1970 προχώρησε και σε εκδοτικές δραστηριότητες. Από το ξεκίνημά του το στίγμα του ως εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου είναι σαφές. Όλες οι εκδόσεις του κινούνται στα θέματα της πνευματικής αναζήτησης, θρησκείας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, μεταφυσικής, εσωτερικής αναζήτησης και λογοτεχνίας.

Το Βιβλίο της Υγείας

Συγγραφέας: Ιναγιάτ Χαν

Τιμή: 10,00€

Το «Βιβλίο της Υγείας» είναι ένα βιβλίο για την πνευματική θεραπεία, στο οποίο εξετάζονται, τόσο οι επιτεύξεις της σύγχρονης Ιατρικής, όσο και οι δυνατότητες της πνευματικής θεραπείας. Ο Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν, Σούφι μυστικιστής, παρουσιάζει εδώ τους βασικούς νόμους που διέπουν την εκδήλωση της θεραπευτικής δύναμης, καθώς και αρκετές μεθόδους εφαρμογής της.

Όπως συμβαίνει με κάθε μυστική Γνώση, τα λόγια από μόνα τους δεν μπορούν να μεταδώσουν τη δύναμη και τη γνώση της θεραπείας, αλλά ο αναγνώστης θα βρει στο βιβλίο αυτό ένα πλούσιο υλικό για γόνιμη σκέψη, διαλογισμό και εφαρμογή.

Οι σκέψεις μας ρυθμιστές της υγείας μας

Συγγραφέας: Ευστάθιος Αβρααμίδης

Τιμή: 15,00€

Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε, λένε οι μύστες. Κάτι που οι άνθρωποι δεν συμπεριέλαβαν στη συλλογική τους γνώση, ούτε η ιατρική στη διαγνωστική και θεραπευτική της φαρέτρα. Σήμερα έρχονται στην επιφάνεια παρατηρήσεις και πειράματα που δείχνουν ότι η ενέργεια των σκέψεων πάνω στα κύτταρά μας και τα βιολογικά συστήματα γενικά, είναι μια πραγματικότητα, έστω κι αν η πλήρης ερμηνεία αυτής της δράσης είναι ακόμα υπό αναζήτηση. Αυτή η έρευνα παρουσιάζεται στις σελίδες του βιβλίου εμπεριστατωμένα και με τρόπο προσιτό σε όλους. ΄Οταν θα το έχετε διαβάσει θα ξέρετε ότι οι σκέψεις που παράγετε, η προσωπικότητά σας, έχουν στενή σχέση με την υγεία και την ποιότητα της ζωής σας.

Ανθοθεραπεία με τα ιάματα Μπαχ

Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη

Συγγραφέας: Αγγελή Μαρίνα

Τιμή: 35,00€

Εκεί που εξαντλούνται τα όρια της ανθρώπινης προσπάθειας, οι θαυμάσιες ενέργειες των λουλουδιών έρχονται να γίνουν αρωγοί και να δράσουν μεταμορφωτικά και εξισορροπιστικά, φέρνοντας αρμονία, δύναμη, ωριμότητα και τελικά ευτυχία στο νου και στην ψυχή μας και βελτιώνοντας μόνιμα την προσωπικότητα και τη μοίρα μας.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει το φυσικό θεραπευτικό σύστημα των Ανθοιαμάτων του Bach με τρόπο πρακτικό και εύκολα κατανοητό για τον καθένα, αναπτύσσοντας ένα πλήθος ενδείξεων, παραδειγμάτων και εφαρμογών.

Εκδόσεις Βασδέκης

Οι Εκδόσεις Βασδέκης ιδρύθηκαν το 1979 από τον Γιάννη Β. Βασδέκη, με αρχική εκδοτική δραστηριότητα που επικεντρώνεται σε τίτλους κοινωνικού, πολιτικού, καλλιτεχνικού και χιουμοριστικού περιεχομένου. Το 1986 γίνεται στροφή σε θέματα υγείας, διατροφής και αθλητισμού, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού και κορυφαίους επιστήμονες. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 πρωτοπορούν με την έκδοση σειράς βιβλίων για τα κατοικίδια ζώα, ενώ το 2000 το εκδοτικό τους πρόγραμμα επεκτείνεται με την κυκλοφορία λευκωμάτων πολυτελούς έκδοσης. Οι Εκδόσεις Βασδέκης εδρεύουν στην οδό Ζωοδ. Πηγής 6-10 στην Αθήνα.

Το ρολόι του σώματος. Οδηγός για καλύτερη υγεία

Συγγραφείς: Michael Smolensky, Ph.D. Lynne Lamberg

Σελ.: 592 – Δεμένο

Τιμή: 30,50€

Στο βιβλίο εκτίθενται συμπεράσματα σχετικά με τους ανθρώπινους βιολογικούς ρυθμούς και την επίδρασή τους στην υγεία μας. Επίσης, περιγράφονται με σαφήνεια και επιστημοσύνη τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους βιολογικούς αυτούς ρυθμούς στην καθημερινή μας ζωή, προκειμένου να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες για ύπνο, άσκηση, διατροφή και σεξουαλικότητα, να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικότερα τις αρρώστιες με βελτιωμένο χρονισμό των θεραπευτικών φαρμάκων σαν πλαίσια της λεγόμενης χρονοθεραπείας και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα και απόδοσή μας στη δουλειά και το σπίτι.

Περπάτημα για καλή υγεία

Συγγραφείς: Dr William Bird, Veronica Reynolds

Σελ.: 192 – Διαστάσεις: 17×25 εκ.

Τιμή: 31,50€

Το περπάτημα είναι μια απλή, ευχάριστη και όμως εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση, κατάλληλη για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τις ικανότητές τους. Αυτό το επιστημονικό, αλλά κατανοητό, εικονογραφημένο εγχειρίδιο, σας δείχνει τι μπορείτε να πετύχετε με το περπάτημα, είτε ενδιαφέρεστε να ελέγξετε με αυτό το βάρος σας ή να μειώσετε το στρες, να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, να δυναμώσετε τα οστά σας, είτε απλά, να απολαύσετε τα κοινωνικά οφέλη που προσφέρει μια τέτοια εμπειρία. Είναι γραμμένο από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, ειδικών στο περπάτημα και στον εξοπλισμό του και έναν διατροφολόγο.

Ο πλήρης οδηγός για βιταμίνες και μεταλλικές ουσίες

Συγγραφέας: Leonard Mervyn

Σελ.: 472 – Διαστάσεις: 14×21 εκ.

Τιμή: 26,00€

Ο Leonard Mervyn, κορυφαίος στο είδος του βιοχημικός, μας ενημερώνει το ποιες βιταμίνες μας ωφελούν και ποιες όχι, και σε ποιες περιπτώσεις τυχόν δίαιτες μπορεί να οδηγήσουν σε αβιταμίνωση ή έλλειψη μεταλλικών στοιχείων. Ακόμη, ο μοναδικός αυτός οδηγός παρέχει πλήθος πληροφοριών σχετικά με το ποιες είναι οι καλύτερες πηγές βιταμινών, τις θεραπευτικές τους χρήσεις, τα συμπτώματα έλλειψης ή υπερβολικής πρόληψης κ.α.

Η φύση θεραπεύει

Συγγραφέας: Dr Gaston Durville

Σελ.: 512 – Διαστάσεις: 17×24 εκ.

Τιμή: 26,00€

Ένας πολύτιμος οδηγός που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη ζωτικότητά μας και να θεραπευτούμε, δίχως τη χρήση φαρμάκων, χάρη στις θαυματουργές ιδιότητες της διατροφής, του αέρα, του ήλιου, του νερού και της κίνησης. Μέσα από τις σελίδες του θα μπορέσουν οι υγιείς να δια-τηρήσουν αρμονικά, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία τους και οι εξασθενημένοι στο σώμα και το πνεύμα, να απαλλαγούν από τις αδυναμίες τους.

Τα μυστικά της φυσικής υγείας

Συγγραφέας: Shyam Singha

Σελ.: 336

Διαστάσεις: 14×21 εκ.

Τιμή: 20,00€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μοναδική εγκυκλοπαιδική προσέγγιση στη φυσική υγεία. Μέσα από τις σελίδες του, ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί για 32 νηστείες και δίαιτες, για τις τροφές και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και για τις προτεινόμενες θεραπείες σε πλήθος συνηθισμένων παθήσεων.

Παράλληλα, θα ανακαλύψει τα οφέλη της Αγιουρβέδα και του διαλογισμού. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται για την ευεξία τους.

-της Ειρήνης Κάρου

Σχολιάστε το άρθρο