Ενθαρρύνοντας το περπάτημα

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι για να γίνουν οι πόλεις μας πιο φιλικές στον πεζό και το περπάτημα, θα πρέπει να βασιστούμε στην κυβέρνηση, τον υπουργό, το δήμαρχο. Για τον Matt Tomasulo από τη Βόρεια Καρολίνα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κος Tomasulo δεν μπορούσε να περιμένει πότε θα αποφασίσουν οι άλλοι να κάνουν φιλική την πόλη του στους πεζούς και την έκανε ο ίδιος! Αποφάσισε να τοποθετήσει 27 ταμπέλες σε τρεις περιοχές της πόλης Raleig με οδηγίες για όποιον θέλει να κινείται με τα πόδια στην πόλη του. Οι ταμπέλες του αναλυτικά αναφέρουν τα λεπτά της ώρας που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε διάφορα σημεία της πόλης, ενθαρρύνοντας το περπάτημα. Ονόμασε την ακτιβιστική του κίνηση «Περπάτησε το Raleig»!

Και ενώ αφιλοκερδώς ο κος Tomasulo προσπάθησε να κάνει την πόλη του πιο ανθρώπινη, δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την «τσιμπίδα του νόμου», όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και ένα μήνα μετά οι ταμπέλες του «ξηλώθηκαν» από τις αρχές. Παρόλα αυτά ο κόπος του δεν πήγε χαμένος. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επανατοποθετήσει τις ταμπέλες στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος, αφού βρήκε την ιδέα του κου Tomasulo έξυπνη.

Εξάλλου πρόκειται όντως για μια έξυπνη και χαριτωμένη ιδέα, αφού οι ταμπέλες δεν είναι πιεστικές ή ενοχλητικές. Απλά ενθαρρύνουν τους πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητο και να ξαναθυμηθούν το περπάτημα.

Σχολιάστε το άρθρο