Έρευνα ενοχοποιεί μεταλλαγμένο σιτάρι για ηπατική ανεπάρκεια

Έρευνα που δημοσιεύτηκε από τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή γενετικής, Jack Heinemann, στο International Journal of Microbiology προειδοποιεί ότι η κατανάλωση ορισμένων γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σιταριού μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρα.

ηπατική ανεπάρκειαΣύμφωνα με τον Heinemann, οι γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες σιταριού, που παρασκευάστηκαν από τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIRO) της Αυστραλίας μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο ασθένεια που προσβάλλει το συκώτι προκαλώντας ηπατική ανεπάρκεια και θάνατο.

Ο Heinemann θεωρεί ότι όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν αυτά τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα το ανθρώπινο σώμα καταστέλλει την παραγωγή γλυκογόνου, πράγμα που οδηγεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Ο Heinemann υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς του ανακάλυψε ότι η CSIRO δεν είχε καν εξετάσει τις πιθανές επιδράσεις που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το γενετικά τροποποιημένο της σιτάρι. Την έρευνά του υποστηρίζουν ο Judy Carman, βιοχημικός του Flinders University και ο Michael Antoniou, ειδικός μοριακής γενετικής του Kings College του Λονδίνου.

Η απάντηση της CSIRO στους ισχυρισμούς του Heinemann ήταν ότι αυτά τα ευρήματα δεν δημοσιεύτηκαν σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό και ότι οι ισχυρισμοί του θα πρέπει να ερευνηθούν από την εταιρεία και τους αρμόδιους φορείς.

Σχολιάστε το άρθρο