Ελπίδα για τους καρκινοπαθείς από φυτό της Αμαζονίας

graviolaΜια νέα ανακάλυψη από τη Βραζιλία -με αρκετή δόση μυστικοπάθειας- έρχεται να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο. Βραζιλιάνοι επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία σε καρκινικά κύτταρα μια ουσία που προέρχεται από ένα φυτό της Αμαζονίας και δήλωσαν πως οι έρευνές τους μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες και λιγότερο τοξικές θεραπείες κατά της νόσου.

«Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ’ ένα φυτό, τους απομονώσαμε και βγάλαμε απ’ αυτούς μια ουσία την οποία δοκιμάσαμε σε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα» σε ορισμένους όγκους, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρούντι Προκόπιο, συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA).

Έπειτα από μια πρώτη πειραματική φάση, η ουσία αυτή θα δοκιμαστεί σε ζώα, πριν γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους στο πλαίσιο του πειράματος αυτού. Οι έρευνες άρχισαν πριν από τέσσερα χρόνια και γεννούν ελπίδες για τη δημιουργία θεραπειών λιγότερο επιθετικών για τον οργανισμό.

Οι επιστήμονες προς το παρόν δεν έχουν αποκαλύψει το όνομα του φυτού, αλλά ούτε και τους όγκους στους οποίους έγιναν τα πειράματα, αφού η διαδικασία δεν έχει τελειώσει ακόμα.

 

300X80 graviola

 

Σχολιάστε το άρθρο