Διόλου φιλόζωος ο νέος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Σε μια καταγγελία κατηγορία – σοκ προχώρησαν κτηνοτρόφοι που τα ζώα τους χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του πρώτου μέρους της νέας τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον «The Hobbit: An Unexpected Journey» στην Νέα Ζηλανδία.

hobbitΌπως αναφέρουν, η παραγωγή της ταινίας -που είναι ουσιαστικά ο «μικρός αδελφός», του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»- ευθύνονται για το θάνατο 27 ζώων.

Τα άτυχα ζώα, σύμφωνα με την καταγγελία των κτηνοτρόφων, έχασαν τη ζωή τους επειδή οι φάρμες στις οποίες στεγάζονταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν παγίδες θανάτου, αφού περιείχαν επικίνδυνα συρματοπλέγματα και βαθιά χαντάκια.

Τα άτυχα πλάσματα που έχασαν τη ζωή τους είναι τρία άλογα, έξι κατσίκες, έξι πρόβατα και δώδεκα κότες. Πρώτο θύμα ήταν ένα μικρό πόνυ με το όνομα ουράνιο τόξο (Rainbow), που βρήκε αγωνιώδη θάνατο χτυπώντας και σπάζοντας τη σπονδυλική του στήλη… Το θέμα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων να υιοθετούν τις καταγγελίες και να προβαίνουν σε επίσημη καταγγελία.

Από την πλευρά της παραγωγής της ταινίας γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, και όπως δηλώνουν η American Humane Association, που επιβλέπει την τήρηση των κανόνων, καλής διαβίωσης, το επιβεβαιώνουν.

Βέβαια οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα εποπτείας καθώς η επίβλεψη πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και όχι στις εγκαταστάσεις που τα ζωντανά στεγάζονται και εκπαιδεύονται.

Σχολιάστε το άρθρο