Η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Greenpeace

ΟΛΥΜΠΟΣΗ εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Greenpeace και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξασφάλιση μη μεταλλαγμένης σόγιας και να στραφεί στην παραγωγή ντόπιων ζωοτροφών. Ακόμη όμως εκκρεμεί να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, με τα οποία θα εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η Greenpeace δηλώνει ότι περιμένει πλέον και από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, που επίσης βρέθηκαν να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένη ζωοτροφή, να σταματήσουν τις ανούσιες ανακοινώσεις και να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές.

«Η ανακοίνωση του ΟΛΥΜΠΟΥ αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται όμως ακόμη πολλή δουλειά για να καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Τώρα είναι ώρα να του ζητήσουμε να καταρτίσει συγκεκριμένο πλάνο με ενέργειες και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δεσμεύσεων του και να το ανακοινώσει στους καταναλωτές του, που θέλουν να ξέρουν ακριβώς πώς και πότε σκοπεύει να προχωρήσει. Όσον αφορά τη ΔΕΛΤΑ, τη ΜΕΒΓΑΛ και τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ που επίσης βρέθηκαν να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένη ζωοτροφή, δυστυχώς η ΔΕΛΤΑ και η ΜΕΒΓΑΛ παραμένουν σταθερά σιωπηλές, ενώ η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ περιορίστηκε σε ανακοινώσεις χωρίς ουσία και χωρίς δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Greenpeace δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πιέζει τις γαλακτοκομικές, αλλά και όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων, μέχρι να εξασφαλίσουν ότι τα ζωϊκά προϊόντα που διαθέτουν στην ελληνική αγορά προέρχονται από ζώα που τρώνε ντόπια, μη μεταλλαγμένη ζωοτροφή.

Ποτέ δεν υπήρξε καταλληλότερη στιγμή για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία και όλες τις εταιρείες ζωϊκών προϊόντων, να στραφούν σε ντόπια παραγωγή ζωοτροφών που θα σταματήσει τη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας και θα τονώσει την ελληνική οικονομία.

Σχολιάστε το άρθρο