Οι τροφές του κρύου

τροφές του κρύουH εποχική γρίπη είναι εδώ μαζί με το χειμώνα και το κρύο. Η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ώστε να αποφύγουμε ή να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό τρώγοντας; Κάποιες τροφές έχουν αποδειχθεί, αν όχι θαυματουργές, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των ιώσεων.

Το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπρόκολο, οι ντομάτες, τα μανιτάρια, τα μήλα, το νερό καρύδας, το μέλι και φυσικά η κοτόσουπα είναι κάποιες από τις τροφές που μας βοηθούν να απαλλαγούμε ή αποφύγουμε τους ιούς. Αποτελεσματικά, επίσης, έχουν αποδειχθεί και διάφορα βότανα και μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς, η ρίγανη, ο βασιλικός, ο κόλιανδρος και το τζίντζερ, ενώ η αντικατάσταση του καφέ με μια κούπα πράσινο τσάι με μέλι θα ήταν μια επιπλέον σωστή κίνηση.

Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη δύναμη της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και του άφθονου και καλού ύπνου, όταν οι ιώσεις παραμονεύουν και φυσικά προσοχή στο άγχος που διαλύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κάνοντας μας στόχο για βακτήρια και ιούς.

Σχολιάστε το άρθρο