Δεν υπάρχει τίποτε πιο δυνατό από την ιδέα, που ήρθε η ώρα της να πραγματοποιηθεί.

Πολλές φορές στο μυαλό σου έρχονται διάφορες ιδέες για πολλά πράγματα και σε γεμίζουν με ενθουσιασμό. Γιατί οι ιδέες δημιουργούν εικόνες και οι εικόνες προκαλούν συνάψεις στον εγκέφαλο και εκείνος παράγει νευροπεπτίδια (ορμόνες) και οι ορμόνες κυκλοφορούν στο αίμα και ενεργοποιούν όλα τα κύτταρα και τα κύτταρα κινούν το σώμα και το σώμα είναι έτοιμο για δράση.

Πολλές φορές όμως μια ιδέα ακόμη και όταν δημιουργεί ενθουσιασμό μπλοκάρεται γρήγορα από τα περιοριστικά πιστεύω, τις αρνητικές σκέψεις ή τη λογική, δηλαδή ιδέες που δημιουργούν κι αυτές εικόνες, που με τη σειρά τους παράγουν ορμόνες κ.ο.κ. μόνο που αυτή τη φορά οι ορμόνες αυτές είναι διαφορετικές. Αποθαρρύνουν και αποδυναμώνουν το σώμα, το ακινητοποιούν ή το τρομάζουν να το «βάλει στα πόδια», δηλαδή να διώξει την αρχική ιδέα που είναι η αιτία.

ΙΔΕΑΑυτό συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και να τους έρχεται μια ιδέα θετική «πεθαίνει» γρήγορα πριν «ριζώσει» στο μυαλό τους. Οι ιδέες είναι σαν τα φυτά. Υπάρχουν λουλούδια υπάρχουν και αγκάθια. Ένα φυτό όταν είναι σπόρος ακόμη θέλει ελάχιστο νερό για να φυτρώσει. Καθώς όμως μεγαλώνει η ρίζα του, ο βλαστός και τα φύλλα του, έχει περισσότερη ανάγκη από το νερό. Αν δεν το ποτίσεις θα ξεραθεί. Αν δεν το βοτανίσεις θα το πνίξουν τα ζιζάνια. Και φυσικά δεν το ξεθάβεις κάθε μέρα να δεις αν φύτρωσε!

Όσοι δεν συντηρούν τις ιδέες τους επαναλαμβάνοντας τες σταθερά (αυτό είναι το συχνό πότισμα) αυτές εξαφανίζονται. Όσοι δεν ακυρώνουν τις αρνητικές σκέψεις που σχεδόν πάντα συνοδεύουν τις όμορφες ιδέες και τα οράματα σε λίγο πνίγονται και χάνονται.

Όσοι αμφιβάλλουν για το αποτέλεσμα, δηλαδή για την πραγματοποίηση της ιδέας, είναι σαν να ξεθάβουν το σπόρο κάθε μέρα. Όλες οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν -αλλά και χωρίς αυτές οι άνθρωποι ήξεραν από πάντα- ότι το μόνο που χρειάζεται το μυαλό μας για να πετύχουμε κάτι είναι η αρχική ιδέα και η επανάληψη της συνέχεια και σταθερά.

Το μυαλό σου δεν κρίνει αυτό που σκέπτεσαι. Αν την ίδια ώρα που έχεις μια καταπληκτική ιδέα, έχεις και έναν φόβο για την υλοποίηση της, εσύ κάνεις αυτήν την σκέψη και αναζήτησε στα αρχεία του νου σου (πεποιθήσεις, αντιλήψεις) την αιτία. Μπορεί ένα γεγονός στην παιδική σου ηλικία, τότε δηλαδή που δεν είχες ακόμη αναπτύξει κριτική σκέψη για να ξεχωρίζεις συνειδητά τι δέχεσαι και τι όχι ή μπορεί η γνώμη ενός σημαντικού προσώπου για σένα (γονιός) που επηρέαζε τη ζωή σου να σου δημιούργησε μια συγκρατημένη αντίληψη, που κατέληξε σε αντίστοιχη συμπεριφορά.

Το μυαλό σου αντιδρά αντανακλαστικά, όπως κι ένα κομπιούτερ όταν βάζεις ένα πρόγραμμα δεν έχει δυνατότητα επιλογής θα «τρέξει» το πρόγραμμα. Το μυαλό σου δεν κρίνει το πρόγραμμα, δηλαδή τη σκέψη σου. Αν είναι θετική έχει καλώς Αν είναι αρνητική έχει κακώς.

Και τώρα πάμε στον τίτλο του άρθρου: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο δυνατό από την ιδέα που ήρθε η ώρα της να πραγματοποιηθεί». Η χρονική στιγμή, το timing, που λένε και οι Άγγλοι παίζει σημαντικό ρόλο εδώ.

Ο υποσυνείδητος νους αξιολογεί τις συνθήκες, παρακολουθεί τις εξελίξεις, αναλύει τις συγκυρίες και κατευθύνει τον εγκέφαλο να επεξεργασθεί τα στοιχεία, δηλαδή το απεριόριστο δυναμικό των δυνατοτήτων του και να βρει πληροφορίες, τρόπους πραγμάτωσης της ιδέας, όποιας κι αν είναι, μικρής ή μεγάλης, θετικής ή αρνητικής.

Πώς καταλαβαίνεις το πότε ήρθε η κατάλληλη στιγμή;

Αυτό δεν το καταλαβαίνεις, λογικά το νοιώθεις. Είναι ένα δυνατό συναίσθημα που πλημμυρίζει το σώμα σου με ενέργεια λόγω της αδρεναλίνης που το μυαλό σου σύμφωνα με τα προηγούμενα εκκρίνει.  Όταν είσαι έτοιμος το ξέρεις!

Μπορεί για τους άλλους να μην έχει αλλάξει τίποτε ή ακόμη και τα πράγματα να δείχνουν χειρότερα, εσύ όμως νοιώθεις πως έφθασε η δική σου ώρα. Η δράση σου θ’ αλλάξει τους συσχετισμούς, θα δώσει άλλη ρότα στις εξελίξεις, θα επηρεάσει απόψεις, θα συγκινήσει, θα ενθουσιάσει, θα δυναμώσει, θα συμμαχήσει, θα ενωθεί, θα παράγει νέα πραγματικότητα μέχρι να υλοποιηθεί η αρχική αιτία, δηλαδή η ΙΔΕΑ που την δημιούργησε.

Αγαπητή/ε φίλη/ε, ξέρω ότι νοιώθεις, πως έχεις δημιουργηθεί για να γίνεις, να κάνεις, να είσαι, να προσφέρεις πολύ πιο σπουδαία πράγματα απ’ αυτά που κάνεις τώρα. Ξέρω πως αφού το νοιώθεις έτσι είναι. Κανείς δεν μπορεί να τ’ αλλάξει αυτό, εκτός από εσένα. Εσύ μπορείς να το ενισχύσεις και να το αποδείξεις ή μπορείς να το αποδυναμώσεις, να το κοιμήσεις, να το θάψεις.

Ξέρω μερικούς που βρίσκουν μόνοι τους τον τρόπο ν’ αναπτύξουν όλο αυτό το δυναμικό τους. Είναι ελάχιστοι και μοναχικοί σαν τους αετούς στις βουνοκορφές. Σου δείχνουν ότι μπορείς να πετάξεις και εσύ, αλλά δεν κατεβαίνουν στη γη για να σε οδηγήσουν, να μάθεις να πετάς. Κάπου -κάπου μερικοί απ’ αυτούς γίνονται δάσκαλοι.

Δάσκαλος είναι κάποιος, που ξέρει πριν από σένα κάτι και αυθόρμητα σου το λέει, να το μάθεις και εσύ.  Ένας τέτοιος δάσκαλος  αετός ήταν ο Jose Silva. Οι νοητικές ασκήσεις  τεχνικές, που επινόησε και ο απλός τρόπος μάθησης τους σε λίγες ώρες, μέσα από ένα σεμινάριο, έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο να βάλουν μπροστά τους μηχανισμούς του μυαλού τους και να κάνουν πραγματικότητα τα οράματά τους. Η ανακάλυψή του, ότι όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί σε χαμηλότερη συχνότητα (alfa) απελευθερώνει περισσότερο από το δυναμικό του και ο εύκολος και γρήγορος τρόπος (δευτερόλεπτα) να το πετύχει κάποιος, έκανε την Μέθοδό του «το πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό εργαλείο σκέψης για τον σύγχρονο άνθρωπο», Dr Wayne Dyer, διάσημος συγγραφέας  Ψυχολόγος.

Από το 1966, τη χρονιά που πρωτοπαρουσιάσθηκε στο κοινό η Μέθοδος Silva, μέχρι σήμερα έχει διδαχθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους σε 120 χώρες, σε 40 γλώσσες και σε 60 Πανεπιστήμια. Έχουν γραφεί δεκάδες βιβλία γι’ αυτήν και έχουν αναφερθεί σ’ αυτήν χιλιάδες επιστημονικά άρθρα.

Η Μέθοδος αποδεδειγμένα μπορεί να βοηθήσει σε θέματα ΥΓΕΙΑΣ, ΣΧΕΣΕΩΝ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.

Ελάτε την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα μαζί με τους φίλους σας στις 6.00 μ.μ. στην οδό Ιπποκράτους 10 (2ος όροφος) στην Αθήνα για τις 2 πρώτες ώρες του σεμιναρίου. Είσοδος ελεύθερη.

-του Παναγή Μεταξάτου, καθηγητή μεθόδου Silva

Σχολιάστε το άρθρο