Ιπποκράτειος Διατροφή

Η πηγή των super foods

Η εταιρεία Ιπποκράτειος Διατροφή μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της Αθήνας σε ένα νέο, σύγχρονο κατάστημα με κύριο σκοπό να αποτελέσει την πηγή για την προμήθεια και τη διάδοση της γνώσης και της χρήσης των σούπερ τροφών και γενικά της σωστής και υγιεινής διατροφής. Ο ιδιοκτήτης και ψυχή του καταστήματος κ. Λεβέντης Νικόλαος είναι και ο ίδιος λάτρης της υγιεινής διατροφής και μάλιστα σε 2 μήνες συμπληρώνει 7 χρόνια ωμoφαγίας. Μέσα από τη δική του εμπειρία ως ωμοφάγος αναγνώρισε τα μεγάλα οφέλη των σούπερ τροφών και έτσι αποφάσισε να τα κάνει γνωστά και στο ελληνικό κοινό. Όταν έμαθε για τα Goji Berries, το 2003, αμέσως τράβηξαν το ενδιαφέρον του και πίστεψε πως όποιος μάθαινε για αυτά σίγουρα θα τα συμπεριλάμβανε στη διατροφή του, όπως συνέβη και στον ίδιο. Είναι αυτός που τα έκανε γνωστά στην Ελλάδα και σήμερα πολύς κόσμος στην χώρα μας απολαμβάνει και βιώνει τα οφέλη των Goji και των άλλων σούπερ τροφών  που σιγά σιγά διαδίδει. «Σήμερα, που οι συνθήκες διαβιώσης είναι πολύ αντίξοες και το στρες και το άγχος έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και οι τροφές έχουν χάσει την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά λόγω της υπερ-εκμετάλλευσης της γης είναι επιβεβλημένη η κατανάλωση των σούπερ τροφών. Η ιατρική της αντιγήρανσης προτείνει ότι για να έχουμε καλή υγεία, ζωή χωρίς ασθένειες και για να ζήσουμε ακμαίοι μέχρι το τέλος της ζωής μας, πρέπει να έχουμε υπερεπάρκεια σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλα ωφέλιμα συστατικά. Οι ελλείψεις σε αυτά δημιουργούν τις ασθένειες. Αυτό βέβαια δεν συμφέρει κάποιους να το γνωρίζουμε. Οι συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις που συστήνει ο RDA είναι οι ελάχιστες δυνατές για να διατηρηθούμε στη ζωή, αλλά φέρνει τις ασθένειες στο μέλλον και σίγουρα οι ημερήσιες ανάγκες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις δραστηριότητες του καθενός και δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ισχύει για όλους», μας λέει.

Ο ίδιος προτείνει ότι μπορούμε να λάβουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε από τη διατροφή μας μέσω των σούπερ τροφών και όχι μέσα από χάπια: «Π.χ. αν θέλετε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας σε Ωμέγα 3 μπορείτε να πάρετε τον σπόρο Chia έχει 8 φόρες παραπάνω Ω3 από το σολωμό, 6 φόρες παραπάνω ασβέστιο από το γάλα, υποστηρίζει την δίαιτα του διαβητικού και πολλά άλλα που δεν έχουν τα χάπια Ω3. Κανένα υπερσύγχρονο εργαστήριο στον κόσμο δεν μπορεί να μιμηθεί τη φύση και μην ξεγελιέστε από τις προπαγάνδες και το μάρκετινγκ όπως έγινε π.χ. με το βρεφικό γάλα και πολλά άλλα. Το συμφέρον των εταιρειών χρηματοδότησε επιστήμονες και μάρκετινγκ για να διαδώσουν ότι το γάλα στο κουτί είναι καλύτερο για τα βρέφη από το μητρικό. Σε νέες συγκριτικές μελέτες, όμως, που έγιναν βρέθηκε ότι τα μωρά που τρέφονταν με γάλα σκόνη είχαν μειωμένη ανάπτυξη στον εγκέφαλο, αρρώσταιναν πιο συχνά και είχαν και πολλά άλλα προβλήματα υγείας σε σχέση με αυτά που τρέφονταν με μητρικό γάλα. Χιλιετίες ολόκληρες οι άνθρωποι μεγάλωναν με το μητρικό γάλα και οι επιστήμονες νόμισαν ότι ξεπέρασαν τη φύση…».

Έχοντας σαν πιστεύω του τη σοφή ρήση του Ιπποκράτη: «η τροφή σου να είναι φάρμακο και το φάρμακο η τροφή σου» εισάγει και διαθέτει προϊόντα σύμφωνα με το πνεύμα του Ιπποκράτη. Στο νέο κατάστημα στη Λεωφόρο Συγγρού θα βρείτε εκτός από υπέρ-τροφές και βιολογικά τρόφιμα, τσάι, μέλι, ελληνικά βότανα, ψωμί, χυμούς, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, συσκευές υγείας, καλλυντικά κ.α. Ο κος Λεβέντης διαλέγει τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, ύστερα από προσωπική έρευνα. Ο ίδιος καταναλώνει τις υπέρ-τροφές οι οποίες αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής του και ψάχνει να βρει σε κάθε κατηγορία ότι καλύτερο υπάρχει. Έχοντας πολύχρονη προσωπική ενασχόληση με την υγεία έχει μεγάλη γνώση και εμπειρία στην υγιεινή διατροφή την κατανάλωση και των συνδυασμό των σούπερ τροφών και αποτελεί ο ίδιος σπουδαία πηγή πληροφόρησης για όποιον θέλει να αλλάξει τη διατροφή και κατ’ επέκταση τη ζωή του.

Ο κος Λεβέντης Νικόλαος συνιστά:

Ως πηγή αντιοξειδωτικών, για το συκώτι, τα νεφρά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της γενικής υγείας τα GOJI είναι η καλύτερη επιλογή. Αποτελούν, επίσης, την πλουσιότερη πηγή β-καροτίνης στον πλανήτη, ενώ είναι πολύ πλούσια σε ζεαξανθίνη, λουτεΐνη κ.α.

Αν θέλετε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας σε Ω3 μπορείτε να λαμβάνετε τον σπόρο CHIA, ο οποίος έχει 8 φόρες παραπάνω Ω3 από τον σολωμό, 6 φόρες παραπάνω ασβέστιο από το γάλα, υποστηρίζει τη δίαιτα των διαβητικών και πολλά άλλα που δεν προσφέρουν τα χάπια Ω3.

Για βιταμίνη C η σπουδαιότερη πηγή είναι το φρούτο CAMU CAMU που είναι η πλουσιότερη πηγή βιτ. C στον Αμαζόνιο. Έχει 75% παραπάνω βιταμίνη C από την Acerola και θεωρείται νούμερο ένα για δέκα ασθένειες, βοηθά στον σχηματισμό του κολλαγόνου και πολλά άλλα που δεν προσφέρουν τα χάπια της συνθετικής βιταμίνης C. Για φυσική πολυβιταμίνη συνίσταται το ενδοκάρπιο του δέντρου MESQUITE. Μεταξύ των άλλων περιέχει σίδηρο 18%, 5 φορές το ασβέστιο του γάλακτος, πρωτεΐνη 16% και υποστηρίζει τη δίαιτα των διαβητικών. Επίσης, πολύ πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι τα θαλάσσια φύκια, τα οποία μπορούμε να συμπεριλάβουμε στις σαλάτες ή στα φαγητά μας.

Οι ανάγκες σας σε πρωτεΐνη μπορούν να καλυφθούν από την πρωτεΐνη της ΚΑΝΝΑΒΗΣ, η καλύτερη φυτική πρωτεΐνη που μπορείτε να βρείτε και είναι πάρα πολύ εύπεπτη. Η κάνναβη είναι επίσης πολύ πλούσια σε Ω3. Έτσι μαζί με την πρωτεΐνη, έχετε και το όφελος των Ω3 που περιέχει.

Το χειμώνα αντί για εχινάτσια και συνθετική βιταμίνη C θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα με GOJI και CAMU CAMU. Τα GOJI είναι πολύ ισχυρά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για το συκώτι μπορείτε να συνδυάσετε GOJI με SCHISANTRA.

Για ανεπάρκεια σιδήρου μπορείτε να συνδυάσετε τη φυσική τροφή MESQUITE, που είναι πολύ πλούσια σε φυσικό βιοδιαθέσιμο σίδηρο (18mg%), με CAMU CAMU που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και είναι και το ίδιο επίσης πολύ πλούσιο σε σίδηρο.

Για το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη προτιμήστε τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις χρησιμοποιώντας το MACA, το CAMU CAMU και την RHODIOLA. Επίσης, προτείνει στον καθένα μας να τρώει καθημερινά GOJI με CHIA. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση για τη διατήρηση της υγείας σας μακροχρόνια. Και, τέλος, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πελάτες που προτιμούν και διαδίδουν τα προϊόντα της ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα.

Σχολιάστε το άρθρο