Υπολείμματα σαπουνιού ανακυκλώνονται σε νέα σαπούνια με «κοινωνικό» προορισμό

ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑΤο ξενοδοχείο CHIOS  CHANDRIS  HOTEL του ομίλου Χανδρή με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την συνεργασία του με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ».

Αντικείμενο  της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Καθαρά Χέρια» είναι η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού και έπειτα από ανακύκλωση και απολύμανση, η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και προώθησή τους σε φτωχές οικογένειες, σε σχολεία, σε γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και σε φτωχά κράτη, εκτός Ελλάδος.

Όσο εύκολο, απλό και μικρής σημασίας εάν ακούγεται για κάποιους το πλύσιμο των χεριών, οι ειδικοί το θεωρούν ζωτικής σημασίας συνήθεια. Επειδή τα χέρια λειτουργούν ως φορείς που μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο, είτε μέσω της άμεσης επαφής ή έμμεσα μέσω επαφής με επιφάνειες, όταν δεν πλένονται με σαπούνι, μπορεί να μεταφέρουν βακτηρίδια, ιούς και παράσιτα εν αγνοία μας. Για την ακρίβεια, γιατροί αναφέρουν με στατιστικά στοιχεία ότι, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μπορεί να μειώσει τους θανάτους από διάρροια κατά σχεδόν 50% και τους θανάτους από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά 25%.

Τα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» είναι η πρώτη οργάνωση αυτού του είδους στην Ελλάδα. Στην Αμερική υλοποιείται το πρόγραμμα με μεγάλη ανταπόκριση εδώ και τρία χρόνια, καθώς επίσης και στην Κίνα.

Το CHIOS  CHANDRIS  HOTEL είναι υπερήφανο που συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια και ελπίζουμε τα «Καθαρά Χέρια» να αποκτήσουν ακόμη περισσότερους υποστηρικτές ώστε να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο όμιλος Χανδρή στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο, ποιοτικό και ουσιαστικό πρόγραμμα δράσεων παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό έργο.

Σχολιάστε το άρθρο