Το καθαρό βρώμικο

καθαρό βρώμικοΗ Bridgett Blough, επαγγελματίας σεφ με εξειδίκευση στο υγιεινό φαγητό, δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια «βρώμικο» και τις λοιπές εκφράσεις που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε το πρόχειρο φαγητό που σερβίρουν στο χέρι μικρές καντίνες χωρίς διεύθυνση εργασίας.

Με επιχειρηματικό δαιμόνιο, αγάπη για την υγιεινή διατροφή, αλλά και γνώση των απαιτήσεων της αγοράς, η Blough έβαλε το διατροφικό ήθος της σε ρόδες και τριγυρνάει στις γειτονιές νότια του Μίσιγκαν, σερβίροντας στους κατοίκους αγνά, τοπικά, βιολογικά προϊόντα και μάλιστα σε 100% ανακυκλώσιμα πιάτα και ποτήρια.

Η Blough ονόμασε την επιχείρηση της, που στεγάζεται σε ένα μπλε φορτηγό, Βιολογική Τσιγγάνα (Organic Gypsy). Το πρόχειρο φαγητό που σερβίρεται σε αυτή την καντίνα μόνο βρώμικο δεν είναι. Μάλιστα, η Βιολογική Τσιγγάνα επισκέπτεται η ίδια τους παραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται τις πρώτες ύλες και όχι μόνο προτιμά τις πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας, αλλά και αυτές που έχουν παραχθεί από τοπικούς παραγωγούς.

Εάν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το φαγητό που σερβίρει η Blough θα μπορούσε να πει ότι είναι ένα gourmet πρόχειρο φαγητό, με ευφάνταστα πρόχειρα, αλλά υγιεινά πιάτα και γλυκά. Οι πελάτες αυτής της Τσιγγάνας δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να φάνε ένα τόσο γευστικό και καθαρό «βρώμικο» και δεν τους ενοχλεί καθόλου να πληρώσουν κάτι παραπάνω.

Σχολιάστε το άρθρο