Κλινική μελέτη προβάλλει τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα των βιολογικών

πλεονεκτήματα των βιολογικώνΚλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του American Academy of Pediatrics (AAP), οργανισμού που απαρτίζεται από 60.000 παιδιάτρους και στοχεύει στην σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία βρεφών, παιδιών και εφήβων, επισημαίνει τα πολλά πλεονεκτήματα των βιολογικών τροφίμων, παρέχοντας ταυτόχρονα καθοδήγηση στους γονείς που εκτίθενται σε τόσο αντιφατικά μηνύματα για το εμπόριο και τις υγιεινές επιλογής τροφίμων για τα παιδιά τους.

Η μελέτη, που θα δημοσιευτεί εντός του Νοεμβρίου στο περιοδικό Pediatrics, αναφέρει τις ακόλουθες συνεισφορές της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών τροφίμων στην υγεία:

– Χαμηλότερη έκθεση σε φυτοφάρμακα που προκαλούν ασθένειες

– Χαμηλότερη έκθεση σε ανθεκτικά στα φυτοφάρμακα βακτήρια

– Υψηλότερα επίπεδα ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη C, φαινόλες και φώσφορο

– Οι αποδόσεις είναι παρόμοιες με αυτές των συμβατικών καλλιεργειών, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η περιβαλλοντική ρύπανση και μειώνεται η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων

– Χαμηλότερη έκθεση σε φυτοφάρμακα για τους αγρότες και τους εργάτες γης

– Χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τη συμβατική καλλιέργεια.

Οι συγγραφείς της μελέτης δρ. Joel Forman και δρ. Janet Silverstein πρόσθεσαν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να βελτιώσουμε τη γνώση μας πάνω στις μακροπρόθεσμες συνέπειες των φυτοφαρμάκων στην υγεία μας και της κατανάλωσης κρέατος από ζώα με ορμόνες, αλλά και επιπλέον γνώση των διατροφικών πτυχών των βιολογικά καλλιεργημένων προϊόντων.

Σχολιάστε το άρθρο