Κατά της ψωρίασης το λάδι αβοκάντο

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης, αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Η αιτίας είναι άγνωστη, αλλά πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη δημιουργία της. Ουσιαστικά κάποια κύτταρα παράγουν μία ανώμαλη απόκριση προκαλώντας έναν μη φυσιολογικό πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας τα οποία στη συνέχεια παράγουν κακής ποιότητας κερατίνη με αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπιών, τις ψωριασικές «πλάκες».

λάδι αβοκάντοΗ ψωρίαση είναι μια πρόκληση για τους επιστήμονες. Ταυτόχρονα, φυσικές θεραπείες με βότανα, αιθέρια έλαιο κ.α. προτείνονται για να βοηθήσουν τον πάσχοντα.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες είναι αυτή που έδειξε ότι η ψωρίαση ανταποκρίνεται καλά στο λάδι αβοκάντο και τη βιταμίνη Β12. Συγκεκριμένα, για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν δυο ομάδες, εκ των οποίων η μία χρησιμοποίησε κρέμα βιταμίνης Ε και η άλλη κρέμα από έλαιο αβοκάντο για 12 εβδομάδες. Η δεύτερη ομάδα έδειξε μια βελτίωση καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας σε αντίθεση με την πρώτη που τα οφέλη υποχώρησαν στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λάδι αβοκάντο με τη βιταμίνη Β12 είναι ένας ωφέλιμος φυσικός τρόπος για τη θεραπεία της ψωρίασης. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δερματολογία», το 2001.

 λάδι αβοκάντο

Σχολιάστε το άρθρο