Αγχολυτική λεμονάδα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Αν νιώθετε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας, οδηγεί το στρες και την πίεση που αισθάνεστε σε υψηλότερα επίπεδα, πιείτε ένα ποτήρι λεμονάδα και αρχίστε να νιώθετε καλύτερα σχεδόν άμεσα. Σχετική έρευνα έδειξε ότι το άρωμα των εσπεριδοειδών μπορεί να σταματήσει τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες σε σχεδόν 60 δευτερόλεπτα.

λεμονάδαΟι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί, μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε υπερβολικό εκνευρισμό. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Stanford έχουν μια πρόταση για το πρόβλημά μας: τη λεμονάδα, Σύμφωνα με έρευνά τους καταφέρνει να μειώσει την παραγωγή των ορμονών του στρες και ιδιαίτερα της κορτιζόλης. Η εισπνοή των αρωμάτων των εσπεριδοειδών ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα και η βιταμίνη C ηρεμεί τα εξαντλημένα επινεφρίδιά μας και βοηθά στον έλεγχο του στρες μακροπρόθεσμα.

Δροσερή λεμονάδα για τις υπερβολικά φορτισμένες ημέρες του καλοκαιριού

Υλικά

¾ φλιτζανιού βιολογικό μέλι

1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού από λεμόνια βιολογικής παραγωγής

3 έως 4 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό (για την αραίωση)

Εκτέλεση 

Ζεστάνετε ελαφρά το μέλι και το ένα φλιτζάνι του νερού σε ένα μικρό τηγανάκι ή άλλο σκεύος μέχρι να διαλυθεί το μέλι στο νερό (εναλλακτικά βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων). Στύψτε μερικά βιολογικής παραγωγής λεμόνια, ώστε να γεμίσετε ένα φλιτζάνι. Σε μια μεγάλη κανάτα ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το σιρόπι με το μέλι και προσθέστε 3- 4 φλιτζάνια κρύο αποσταγμένο νερό, ανάλογα με το πόσο αραιό θέλετε το χυμό σας. Διατηρήστε στο ψυγείο για 30 έως 40 λεπτά.

logo

Σχολιάστε το άρθρο