Το ελαιόλαδο αυξάνει τη μακροβιότητα

μακροβιότηταΚαι ενώ η λίστα των ερευνών σε σχέση με τη θετική επίδραση του ελαιολάδου σε χρόνιες ασθένειες είναι μεγάλη, λίγη έρευνα έχει γίνει για τη σχέση του με τη μακροβιότητα. Όπως μεταδίδει το Olive Oil Times, Ισπανοί ερευνητές εξέτασαν 40.000 άτομα για να δουν αν ισχύει ο συσχετισμός κατανάλωσης ελαιολάδου και μακροβιότητας.

Οι συμμετέχοντες προήλθαν από την ισπανική υπο-ομάδα της European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition, μιας μελέτης για τη σχέση μεταξύ διατροφής, καρκίνου και χρόνιων παθήσεων που λαμβάνει χώρα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από άντρες και γυναίκες ηλικίας από 29 έως 69 ετών από 5 διαφορετικές περιοχές της Ισπανίας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ ελαιολάδου και θνησιμότητας, καθώς επίσης και θνησιμότητας από συγκεκριμένες παθολογικές αιτίες, όπως καρδιοπάθειες.

Μετά από 13 χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν ικανοποιητικές ποσότητες ελαιολάδου, ζούσαν περισσότερο. Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου είχαν κατά 44% μείωση της πιθανότητας θανάτου από καρδιοπάθεια και κατά 26% μειωμένη θνησιμότητα σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν ελαιόλαδο.

Σχολιάστε το άρθρο