Μαννόζη κατά των ουρολοιμώξεων

Μαννόζη

Η D-Μαννόζη είναι μία απλή ζάχαρη που αποτρέπει την πρόκληση λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης ή των νεφρών. Αυτή η φυσική ζάχαρη παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και είναι ανεπαρκής για την καταπολέμηση του επιβλαβούς βακτηρίου E -coli, που είναι η βασική αιτία πίσω από το 90% των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

ΜαννόζηΜελέτες έχουν δείξει ότι η Μαννόζη μπορεί να διατηρήσει και να υποστηρίξει ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα αναστέλλοντας την προσκόλληση των παθογόνων οργανισμών στην επιφάνεια του ιστού υποδοχής. Το βακτήριο κολλά στη μεμβράνη της φυσικής ζάχαρης και αποβάλλεται από τον οργανισμό κατά την έκκριση ούρων. Ως εκ τούτου, οι γιατροί συνιστούν τακτική δοσολογία της D-Μannose, καθώς δεν έχει και παρενέργειες. Το αντιβιοτικό φάρμακο που χορηγείται συνήθως σκοτώνει το Ε-coli βακτήριο εντελώς, όμως μπορεί να εξουδετερώσει και φιλικά βακτήρια που ενισχύουν την ουροποιητική διαδικασία. Αντίθετα, η D-Μαννόζη αποσπά το Ε-coli βακτήριο από τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.

Αν και η μαννόζη είναι μια απλή ζάχαρη, απορροφάται με πιο αργό ρυθμό και δεν είναι εύκολα μετατρέψιμη σε γλυκογόνο για αποθήκευση. Αφού περάσει από τα νεφρά, εκκρίνεται στα ούρα και συνεχίζει το ταξίδι της μέσω του ουρητήρα, της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, όπου εκτελεί μια πολύτιμη λειτουργία για την υποστήριξη και τη διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος πριν την έξοδό της από το σώμα.

Η NOW Foods’ Pure Mannose παράγεται από τον ισομερισμό της γλυκόζης που προέρχεται από μη γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, λευκή πατάτα και γλυκοπατάτα. Έχει θερμιδική αξία 4 θερμίδες ανά γραμμάριο και είναι τουλάχιστον 98% καθαρή. Tα υπόλοιπα είναι κυρίως υγρασία.

Σχολιάστε το άρθρο