Η παροχή συμπληρωμάτων διατροφής βιταμίνης Α θα μπορούσε να σώσει παιδιά κάτω των πέντε ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Με άρθρο τους στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, Βρετανοί και Πακιστανοί επιστήμονες αξιολόγησαν 43 μελέτες, που αφορούσαν 200.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών και ανακάλυψαν ότι οι θάνατοί τους θα μπορούσαν να είχαν μειωθεί, αν τους είχε δοθεί βιταμίνη Α.
Επιπλέον, θα μπορούσαν να είχαν μειωθεί και τα ποσοστά ιλαράς και διάρροιας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι σε όλο τον κόσμο 190 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν έλλειψη βιταμίνης Α. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τη χορήγηση βιταμίνης Α θα μπορούσαν να σώζονται περισσότερες από 600.000 ζωές κάθε χρόνο και θεωρούν ότι μέχρι να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση σίτισης, τα συμπληρώματα θα πρέπει να παρέχονται σε όλες τις περιπτώσεις παιδιών που διατρέχουν κίνδυνο.
Πρόκειται για έναν αποτελεσματικό και φθηνό τρόπο για να βοηθηθούν χιλιάδες παιδιά. Η προσπάθεια τώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εξεύρεση τρόπων για την αξιοποίηση αυτής της σημαντικής πληροφορίας, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των ζωών που θα σωθούν.
Σχολιάστε το άρθρο