Νέο όπλο κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Έρευνας και Τεχνολογίας του Μισούρι ανακάλυψαν ότι το έλαιο από τους σπόρους συγκεκριμένου είδους άγριας αμυγδαλιάς, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κλειδί είναι η επίδραση που έχει το έλαιο σε συγκεκριμένους μικροοργανισμούς που ζουν στην κοιλιά μας. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι πρόσθεσαν το συγκεκριμένο έλαιο στη διατροφή παχύσαρκων ποντικιών, πράγμα που αύξησε την ανταπόκριση των κυττάρων τους στην ινσουλίνη. Αυτό συνέβη λόγω της επίδρασης του ελαίου σε τρεις τύπους μικροοργανισμών που ζουν στα έντερα των ποντικιών.

Το έλαιο των σπόρων της άγριας αμυγδαλιάς κατέστειλε το ένζυμο stearoyl-CoA desaturase 1 (SCD1) στα ποντίκια, που συνδέεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και παχυσαρκία. Το είδος της άγριας αμυγδαλιάς από την οποία προέκυψε στο έλαιο είναι η Sterculia foetida, δέντρο που συναντάμε σε χώρες του τροπικού τμήματος της Ασίας, σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής και την Αυστραλία.

Σχολιάστε το άρθρο