Για την ανικανότητα: Ντομάτες και ελαιόλαδο

ανικανότηταΤο καλοκαίρι η ντοματοσαλάτα ή η πιο ενισχυμένη ελληνική, παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα έχει την τιμητική της στη διατροφή μας. Οι άντρες έχουν ένα λόγο παραπάνω να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες, αφού όπως φαίνεται -λόγω των δύο κύριων συστατικών της, της ντομάτας και του ελαιολάδου- ίσως μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ήπιας ανικανότητας.

Μια λογική καθημερινή δόση έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε συνδυασμό με το λυκοπένιο της ντομάτας βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση των ανδρών, σύμφωνα με έρευνα του Ουρολογικού Ινστιτούτου της Μαδρίτης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 40 άνδρες, άνω των 50 ετών με ήπια έως μέτριου βαθμού στυτική δυσλειτουργία. Οι συμμετέχοντες λάμβαναν 20 ml βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιολάδο και 8 mg λυκοπένιο της ντομάτας κάθε μέρα για 3 μήνες. Οι μισοί από αυτούς σημείωσαν βελτίωση της στυτικής τους λειτουργίας μετά το τέλος του πειράματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Δρ Juan Carlos Ruiz de la Roja, η επιστημονική εξήγηση είναι απλή. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ότι έχει αγγειοδιασταλτική δράση λόγω της απελευθέρωσης του νιτρικού οξειδίου, το οποίο βελτιώνει τη ροή του αίματος, συμπεριλαμβανομένου του πέους, βοηθώντας έτσι τη λειτουργία της στύσης. Το ελαιόλαδο με τη σειρά του ενισχύει την απορρόφηση του λυκοπενίου από το αίμα, βασικός λόγος που το ελαιόλαδο «συμμετείχε» στην έρευνα.

Σχολιάστε το άρθρο