Ομοιοπαθητική Ιατρική

Βασικές αρχές

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική θεωρεί ότι κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα γι, αυτό και η διάγνωση αλλά και η θεραπεία του εξατομικεύεται. Γι’ αυτό και σε κάθε ασθενή χορηγείται το δικό του ειδικό φάρμακο.

ΟμοιοπαθητικήΗ Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή σαν ένα ενιαίο ψυχοσωματικό σύνολο και όχι σαν μεμονωμένα όργανα ή συστήματα. Θεωρεί ότι το ψυχικό επηρεάζει το σωματικό και αντίστροφα. Γι ‘ αυτό ενδιαφέρεται τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική του υγεία.

Η δράση του γιατρού πρέπει να γίνεται με φυσικά μέσα και να είναι ακίνδυνη. Ο στόχος του θα πρέπει να είναι η ριζική και μόνιμη αιτιολογική θεραπεία και όχι απλώς η καταστολή των συμπτωμάτων.

Ο ομοιοπαθητικός γιατρός συνεργάζεται με όλες τις άλλες ιατρικές ειδικότητες και με όλα τα θεραπευτικά συστήματα χωρίς προκαταλήψεις και φανατισμούς, με μοναδικό στόχο το συμφέρον της υγείας του ασθενούς.

Τι θεραπεύει

Στον ομοιοπαθητικό γιατρό μπορεί να απευθυνθεί κάθε ασθενής ανεξάρτητα  από την πάθηση ή την ηλικία του.

ΟμοιοπαθητικήΠολύ καλή ανταπόκριση στην ομοιοπαθητική θεραπεία έχουν παθήσεις όπως αλλεργίες, ημικρανίες, διαταραχές περιόδου, ορμονικές διαταραχές, γαστρίτιδες, κολίτιδες, αγχώδεις ή φοβικές νευρώσεις, νευροφυτικά, κατάθλιψη, δερματικά προβλήματα, έκζεμα, ψωρίαση, υποτροπιάζουσες κολπίτιδες ή ουρολοιμώξεις, υπέρταση, βρογχίτιδες, άσθμα, τριχόπτωση, παχυσαρκία, ακμή, αμυγδαλίτιδες, υπερχοληστεριναιμία, προβλήματα θυροειδούς, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, αρθρίτιδες κλπ.

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπορεί να δράσει και προληπτικά σε υγιείς μειώνοντας τις προδιαθέσεις, δηλαδή τα αδύνατα σημεία του οργανισμού. Ενισχύει τη ζωτικότητα του ατόμου, μειώνει το άγχος και αυξάνει την απόδοση του στη χειρωνακτική ή στη διανοητική εργασία. Παρά το γεγονός ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία έχει άμεσα αποτελέσματα, η προσπάθεια του ομοιοπαθητικού γιατρού δεν είναι να ανακουφίσει απλώς τον ασθενή από τα συμπτώματα αλλά να θεραπεύσει τις αιτίες των ασθενειών και να επιφέρει ένα μόνιμο και ριζικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει σε τελική ανάλυση μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του οργανισμού, καλύτερο επίπεδο υγείας και σωματική και ψυχική ισορροπία του ατόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την Ομοιοπαθητική Ιατρική μπορείτε να απευθυνθείτε: Ιατρός Άθως Όθωνος, Βεΐκου 16 & Απειράνθου Γαλάτσι, τηλ. 210 2138577

Σχολιάστε το άρθρο