Πράσινο τσάι – η φυσική λύση για την καταπολέμηση της ακμής

ακμήΔυο πρόσφατες έρευνες μέτρησαν τις δυνατότητες του πράσινου τσαγιού σε σχέση με την καταπολέμηση της ακμής και τα αποτελέσματά τους δίνουν ελπίδες σε όσους αναζητούν μια εναλλακτική θεραπεία για αυτό το δερματολογικό πρόβλημα. Τα ευρήματα των μελετών δείχνουν ότι όταν εφαρμοστεί στην προσβεβλημένη περιοχή, το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει την παραγωγή σμήγματος, τη φλεγμονή και την ανάπτυξη βακτηριδίων στο ακνεϊκό δέρμα, λόγω ενός αντιοξειδωτικού που περιέχεται σε αυτό.

Η πιο πρόσφατη από τις μελέτες δημοσιεύτηκε στο Journal of Investigative Dermatology και πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε κουνέλια και έδειξε ότι το αντιοξειδωτικό του πράσινου τσαγιού EGCG μείωσε την παραγωγή σμήγματος και καταπολέμησε τις φλεγμονές.

Η δεύτερη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, επίσης, στη Νότια Κορέα και δημοσιεύθηκε στο Journal of Investigative Dermatology. Σε αυτή την έρευνα μελετήθηκε η επίδραση του EGCG σε ανθρώπους και έδειξε ότι καταπολεμήθηκαν επαρκώς και με ασφάλεια οι τρεις πρωταρχικές αιτίες της ακμής: τα βακτήρια της ακμής, η υπερπαραγωγή σμήγματος και η φλεγμονή.

Μετά από τις έρευνές αυτές και άλλες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, ίσως να μην αργήσουμε να δούμε το πράσινο τσάι να γίνεται ένα από τα πιο βασικά συστατικά σε θεραπείες κατά της ακμής.

Σχολιάστε το άρθρο