Ριγανέλαιο αντί αντιβιοτικών χρησιμοποιεί πτηνοτροφείο στην Πενσυλβάνια

Η ζήτηση μπορεί να διαμορφώσει την προσφορά. Για να ικανοποιήσει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για «καθαρό» κρέας χωρίς αντιβιοτικά, το πτηνοτροφείο Bell & Evans στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ αποφάσισε να καινοτομήσει και το επιδιώκει με ριγανέλαιο. Συγκεκριμένα, το πτηνοτροφείο αναμειγνύει ριγανέλαιο με λίγη κανέλλα για την τροφή των πτηνών του σαν ένα εναλλακτικό στα αντιβιοτικά!

Είναι περίπου τρία χρόνια τώρα που ο Scott Sechler, ιδιοκτήτης της Bell & Evans, χρησιμοποιεί για τη διατροφή των πτηνών ριγανέλαιο και κανέλλα, πράγμα που οι καταναλωτές έχουν εκτιμήσει, αφού οι πωλήσεις της εταιρείας πάνω ανέλπιστα καλά.

Το ριγανέλαιο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό χωρίς παρενέργειες που καταπολεμά τα μικρόβια, τα οποία δεν γίνονται ανθεκτικά σε αυτό.

Η τακτική του πτηνοτροφείου αμφισβητείται από κάποιους ειδικούς που θεωρούν ότι ίσως το έλαιο ρίγανης να έχει αντιμικροβιακή επίδραση στους ανθρώπους, αλλά δεν έχει αποδειχθεί κάτι αντίστοιχο και για τα ζώα. Ο Sechler από την άλλη πλευρά, ορκίζεται πως η τακτική του δουλεύει… Ο χρόνος θα δείξει, αφού οι καταναλωτές δείχνουν να απαιτούν όλο και περισσότερο κρέας χωρίς αντιβιοτικά και ορμόνες.

Φωτό: Jessica Kourkounis / New York Times News Service

essential_oil_banner

Σχολιάστε το άρθρο