Ρυτίδες – Πρόληψη και Θεραπεία χωρίς φάρμακα

Ωραίο Δέρμα για μια Ολόκληρη Ζωή

ΡυτίδεςΤο ρυτιδωμένο χαλαρό δέρμα δεν είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της γήρανσης. Είναι μια ασθένεια που μπορείτε να καταπολεμήσετε. Να έχετε καλή εμφάνιση και διάθεση και να χαίρεστε ένα ωραίο δέρμα και άριστη υγεία κάθε μέρα της ζωής σας, υπό τον όρο ότι θα ξεκινήσετε από τώρα. Και αυτό χωρίς να υποβληθείτε σε δαπανηρές πλαστικές επεμβάσεις.Μετά από δύο δεκαετίες επιστημονικής έρευνας, ανακάλυψα μια επαναστατική, απόλυτο φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση των σημαδιών του γήρατος, αξιοποιώντας για λογαριασμό του δέρματός σας τις πιο ισχυρές φυσικές θρεπτικές ουσίες.

Ως ιατρός δερματολόγος στο Κονέκτικατ, χρησιμοποιώ καλλυντικές ουσίες για τη θεραπεία πολλών και διαφόρων προβλημάτων του δέρματος, από την ακμή, την ανομοιομορφία χρώματος, τους μαύρους κύκλους και τη χαλάρωση ως τις λεπτές ρυτίδες, τη νερουλιασμένη επιδερμίδα και την απώλεια της λάμψης – προβλήματα που προκαλούνται συχνά από το πέρασμα του χρόνου. Οι εκατοντάδες ασθενείς μου είναι κάθε προέλευσης, έφηβοι και παππούδες, κουρασμένες μαμάδες και διασημότητες και κολακεύομαι να πιστεύω ότι φεύγουν από το ιατρείο μου με σπουδαία αποτελέσματα. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. Να ακολουθήσετε το πρόγραμμά μου για να έχετε απαλή, λαμπερή, νεανική επιδερμίδα στα σαράντα, τα πενήντα, τα εξήντα και βάλε.

Φυσικά, η ωραία επιδερμίδα εξωτερικά ξεκινά από την καλή υγεία εσωτερικά. Σκεφτείτε το: είδατε ποτέ άρρωστο με άψογη λαμπερή επιδερμίδα; Όχι βέβαια. Η ωραία επιδερμίδα δεν πωλείται σε βαζάκι. Αν και είναι ωφέλιμο να φροντίζετε το δέρμα σας και να το περιποιείστε εξωτερικά – με κρέμες, τζελ και ουδέτερα σαπούνια – θα το βλάψετε πολύ με τις φθορές που προκαλούνται εσωτερικά αν δεν κοιμάστε αρκετά, καπνίζετε, πίνετε υπερβολικά, δεν διατρέφεστε σωστά και δεν παίρνετε τις απαραίτητες βιταμίνες, ειδικά την Α, τη C και την Ε.

Κατανοώντας τη Γήρανση του Δέρματος

Όπως η απαλότητα είναι η σφραγίδα του ρόδου στο πρώτο του άνθισμα και η στιλπνότητα το σήμα κατατεθέν του φίνου μεταξιού, έτσι και το τρυφερό, λαμπερό δέρμα είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του παιδικού προσώπου. Όσες ρυτίδες και αυλακιές και αν αποκτήσετε στην τέταρτη ή πέμπτη δεκαετία της ζωής σας, έρχεστε στον κόσμο με άψογη κυριολεκτικά επιδερμίδα.

Τι φταίει λοιπόν για τη μεταμόρφωση της τρυφερής βρεφικής επιδερμίδας στη ρυτιδωμένη σαν κρεπ ύφασμα της μέσης ηλικίας; Κάποιες απαντήσεις βρίσκονται στη φύση του ίδιου του δέρματος. Το δέρμα μας καταβάλλει σκληρή προσπάθεια για μας, εμείς όμως δεν καταβάλλουμε την ανάλογη προσπάθεια γι’ αυτό. Το θεωρούμε δεδομένο.

Κακώς. Το δέρμα είναι ένα όργανο σαν την καρδιά και το συκώτι. Όπως όλα τα ζωτικά όργανα, έτσι και αυτό εκτελεί μια σειρά ζωτικές λειτουργίες: Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Είναι ο αισθητήρας του σώματος. καταγράφει την πίεση, τη θερμοκρασία και τον πόνο. Είναι φραγμός ενάντια στα στοιχεία της φύσης και ασπίδα κατά των βακτηριδίων, των ιών και άλλων εξωτερικών κινδύνων που απειλούν τη υγεία μας. Είναι επίσης ο καθρέφτης του σώματος: Αν υποφέρετε από χρόνια κόπωση, κακή διατροφή, σωματική ή ψυχική ένταση, το δέρμα αντιδρά. Αν δεν μπορέσετε να προσφέρετε στο δέρμα σας τη φροντίδα και την περιποίηση που χρειάζεται, το αποτέλεσμα θα είναι η πρόωρη γήρανση.

Γιατί Γερνά το Δέρμα μας

Η ερώτηση που μου κάνουν πιο συχνά οι ασθενείς μου είναι: «Το δέρμα του προσώπου γερνά πιο γρήγορα από αυτό του υπόλοιπου σώματος;» Η απάντησή μου: «Φαινομενικά ναι. Στην πραγματικότητα όμως είναι ο τρόπος που φέρεστε στο δέρμα σας – όχι η διαδικασία γήρανσης – που «γερνά» πιο γρήγορα το δέρμα του προσώπου».

Οι επιστήμονες δίνουν την εξής εξήγηση: Υπάρχουν δύο τύποι γήρανσης, η ενδογενής και η εξωγενής. Η ενδογενής (εσωτερική) γήρανση είναι αυτή που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου. Η εξωγενής (εξωτερική) γήρανση είναι η ενδογενής γήρανση σε συνδυασμό με εξωτερικά αίτια, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η ατμοσφαιρική μόλυνση και οι φλεγμονές που προκαλούν ακατάλληλα καθαριστικά, κακομεταχείριση, καλλυντικά και ασθένειες.

Για να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ ενδογενούς και εξωγενούς γήρανσης, κοιτάξτε το δέρμα του προσώπου σας σε αντιδιαστολή με το δέρμα των γοφών ή των μηρών σας. Ποιος είναι ο κύριος ένοχος για την εξωγενή γήρανση; Η έκθεση στον ήλιο.

Ένας πενηντάχρονος, για παράδειγμα, θα δει εύκολα τη διαφορά του δέρματος που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο (όπως το δέρμα του προσώπου, του λαιμού, των μπράτσων, του μπούστου και των γαμπών) από το δέρμα που προστατεύουν τα ρούχα (όπως το δέρμα των γλουτών και του κορμού). Το εκτεθειμένο δέρμα είναι γενικά πιο ρυτιδωμένο και αποχρωματισμένο και λιγότερο σφιχτό από το καλυμμένο δέρμα.

Το γεγονός ότι με την ηλικία επιβραδύνονται αισθητά οι αυτοθεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού ενισχύει τις εξωγενείς βλάβες. Σε ηλικία έντεκα ετών, τα κύτταρά μας αυτοθεραπεύονται τέλεια σχεδόν από τυχόν βλάβες, αλλά στα πενήντα επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης γιατί δεν έχουμε πλέον την ικανότητα τέλειας ίασης.

Το βιβλίο

Τα παραπάνω που διαβάσατε είναι αποσπάσματα από το βιβλίο «Ρυτίδες Πρόληψη και Θεραπεία», που έγινε best seller. Ο δρ Πέρικον παρουσιάζει στο βιβλίο του, ένα πλήρες διατροφικό πρόγραμμα με σωτήριες για το δέρμα μας θρεπτικές ουσίες. Αποκαλύπτει, επίσης, τις τελευταίες ανακαλύψεις για τροφές που είναι πολύτιμες για το δέρμα. Εξετάζονται όλοι οι τύποι και οι αποχρώσεις δέρματος. Ο δρ Πέρικον παρουσιάζει ένα επιθετικό πρόγραμμα που αντιμετωπίζει όλα τα ορατά σημάδια γήρανσης και εξηγεί πώς και γιατί επιδρά κάθε συστατικό.

2BIO2YOU-Organic 230x150 ENGΗ πλαστική χειρουργική δεν είναι η λύση για να αποκτήσουμε ωραίο δέρμα. Με την κατάλληλη φροντίδα μπορούμε να διατηρήσουμε το σφρίγος και τη νεανική μας εμφάνιση, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.

Εδώ και δύο δεκαετίες ο δρ Πέρικον ασχολείται με τα αίτια της γήρανσης του δέρματος και οι έρευνές του τον οδήγησαν στην ανακάλυψη των αντιοξειδωτικών ουσιών που ενεργούν δραστικά στην αποκατάσταση του δέρματος. Είναι βοηθός κλινικός καθηγητής δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ. Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές εργασίες με τα πορίσματα των ερευνών του για το γηρασμένο δέρμα. Είναι πρόεδρος του ετήσιου Συνεδρίου για το Γηρασμένο Δέρμα που συγκεντρώνει διάσημους ερευνητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συζητούν για τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις στον τομέα αντιμετώπισης της γήρανσης του δέρματος.

Το βιβλίο θα σας οδηγήσει με θεωρία, συμβουλές, παραδείγματα και πρακτική, να εφαρμόσετε απλά, το αντιγηραντικό πρόγραμμα για ν’ αποκτήσετε ωραίο και απαλό δέρμα. Οι σαραντάρηδες, οι πενηντάρηδες, οι εξηντάρηδες και οι παραπάνω… είναι αυτοί που θα δουν τις θεαματικότερες βελτιώσεις στην εμφάνιση, την υγεία και τη ζωτικότητά τους μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Οι «εκδόσεις διόπτρα» είναι υπεύθυνες για την αναστάτωση που φέρνουν στη ζωή μας τα βιβλία της. Θυμηθείτε το «Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας», για να καταλάβετε τι μέλλει γενέσθαι. Με 13 ευρώ στο χέρι ζητήστε το 208 σελίδων βιβλίο, σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, σε βιβλιοπωλεία ή στο τηλέφωνο 210 3302828.

-Του δρ Νίκολας Πέρικον

Σχολιάστε το άρθρο