Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες έχει το ροκφόρ

ροκφόρΤο ροκφόρ, ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά τυριά με τη χαρακτηριστική μπλε μούχλα, έχει ορκισμένους φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Παράγεται από γάλα προβάτου και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές Καμπαλού στην ομώνυμη περιοχή Ροκφόρ-συρ-Σουλζόν. 7 μόνο παραγωγοί δικαιούνται να ονομάζουν το τυρί τους ροκφόρ, ενώ όλοι οφείλουν να αγοράζουν γάλα από συγκεκριμένη ράτσα προβατίνας της περιοχής, ονόματι la corne, η οποία έχει μεγαλώσει στα συγκεκριμένα βοσκοτόπια, σε μια έκταση μόλις 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, το ροκφόρ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, αλλά και την …κυτταρίτιδα. Παρά το ότι το συγκεκριμένο τυρί είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ευεργετικές για το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.

Οι ερευνητές, μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα μυστικά του λεγόμενου «γαλλικού παράδοξου», δηλαδή του φαινομένου ότι ενώ η διατροφή των Γάλλων είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος, οι Γάλλοι έχουν ένα από τα πιο υψηλά προσδόκιμα όρια ζωής στην Ευρώπη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες της εταιρείας βιοτεχνολογίας Lycotech στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

Σχολιάστε το άρθρο