Το τζίντζερ βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος

τζίντζερΤο τζίντζερ ή πιπερόριζα κάνει περισσότερα πράγματα από το να νοστιμίζει απλώς τα φαγητά μας και να καταπραΰνει το στομάχι. Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνάντηση της Αμερικάνικης Θωρακικής Εταιρείας, το τζίντζερ ενισχύει τη φαρμακευτική αγωγή για το άσθμα. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Columbia, ανακάλυψαν ότι τρία συστατικά του τζίντζερ ενισχύουν την καταπραϋντική δράση των β -αγωνιστών, που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση και τη θεραπεία του άσθματος. Οι β –αγωνιστές είναι ένας κοινός τύπος φαρμάκων με στόχο τη βρογχοδιαστολή, δηλαδή τη χαλάρωση των μυών των αεραγωγών και τα συστατικά του τζίντζερ βοηθούν περαιτέρω σε αυτό με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναπνέουν πιο εύκολα.
Πρόκειται για μια έρευνα που δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά.
Το τζίντζερ θεωρείται επίσης ότι δρα κατά της βαρυστομαχιάς, της χοληστερίνης, της αρθρίτιδας, της αρτηριακής πίεσης, των φλεγμονών, των βακτηρίων, της ναυτίας κ.α.

τζίντζερ

Σχολιάστε το άρθρο