Τροχαίοι κήποι στους δρόμους της Νέας Υόρκης!

Την επανασύνδεση των πόλεων και του αστικού περιβάλλοντος με τη φύση αποφάσισαν να κάνουν πράξη με έναν πρακτικό και «παιχνιδιάρικο» τρόπο οι δημοτικές Αρχές της Νέας Υόρκης.

Για το σκοπό αυτό επιστράτευσαν …το «στόλο» των 4.500 και πλέον αστικών λεωφορείων, μεταμορφώνοντάς τα ένα ένα σε κινητούς καταπράσινους… κήπους!

Στην ουσία πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του πρασίνου στην πόλη μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς και δη των λεωφορείων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ορισμένες πόλεις, όπως και η Νέα Υόρκη, δεν έχουν αρκετούς ανοιχτούς χώρους όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περισσότερα πάρκα, έτσι τα λεωφορεία θεωρήθηκαν ως ο καλύτερος …τροχαίος κήπος!

Τα περίφημα BioBus, λοιπόν, έχουν αρχίσει να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης, με το σκεπτικό ότι αν καταφέρουν να εκμεταλλευτούν οι Αρχές το «στόλο» των 4.500 και πλέον λεωφορείων της πόλης, τότε θα έχουν αναπτύξει τέσσερα και πλέον μεγάλα πάρκα μέσα στην πόλη!

Τι σημαίνει, όμως, αυτό με απλά λόγια: Οι ανεκμετάλλευτες «οροφές» των αστικών λεωφορείων φυτεύτηκαν με πράσινα φυτά και λουλούδια, ενώ το πότισμά τους το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η… βροχή! Άλλωστε τα φυτά που επιλέχθηκαν δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ μεγαλώνουν όσο κινείται το λεωφορείο.

Το αποτέλεσμα; «Τροχαίοι κήποι» σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη δημιουργούν μια καταπληκτική εικόνα για τους κατοίκους, ενώ ομορφαίνουν στο έπακρο το αστικό περιβάλλον που «πλημμυρίζει» από μπετόν!

Σχολιάστε το άρθρο