Βιολογική διατροφή για μακροζωία και γονιμότητα

Μύγες έζησαν περισσότερο και έκαναν περισσότερα αυγά, τρώγοντας βιολογικά παραγόμενες τροφές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη και δημοσιεύτηκε από πανεπιστημιακούς ερευνητές και μια έφηβη με ανησυχίες από το Τέξας.

μακροζωίαΑκούγοντας τις προτροπές των γονιών της για τα οφέλη της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων η Ria Chhabra, μαθήτρια του γυμνασίου, μαζί με τους ερευνητές του Southern Methodist University, αποφάσισε να εξετάσει το πώς και αν μια δίαιτα με βιολογικές τροφές επηρεάζει τις μύγες, ελπίζοντας να ρίξει φως στις πιθανές ωφέλειες και για τους ανθρώπους.

Αν και οι μύγες και οι άνθρωποι διαφέρουν σε πολλά, το 77% των γονιδίων των ανθρώπινων ασθενειών έχει μια αντιστοιχία με το γονιδίωμα των ασθενειών των μυγών, οπότε επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο πείραμα.

Οι μύγες που ταΐστηκαν με βιολογικά τρόφιμα τα πήγαν πολύ καλύτερα σε όλα σχεδόν τα τεστ για την υγεία σε σχέση με τις μύγες που τράφηκαν με συμβατικά τρόφιμα. Ιδιαίτερα, οι μύγες που ταΐστηκαν με βιολογικά είχαν υψηλότερα επίπεδα γονιμότητας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι μύγες ταΐστηκαν συγκεκριμένα με εκχυλίσματα πατάτας, σόγιας, σταφίδες και μπανάνες χωρίς άλλα συμπληρώματα διατροφής. Αν και τα ευρήματα είναι σίγουρα ενδιαφέροντα, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προσδιοριστεί το γιατί οι μύγες που ακολούθησαν μια βιολογική διατροφή είχαν και καλύτερη υγεία.

Σχολιάστε το άρθρο