Βρέθηκαν όγκοι σε αρουραίους που τράφηκαν με ΓΤ καλαμπόκι

Αρουραίοι που τράφηκαν για όλη τους τη ζωή με ΓΤ καλαμπόκι της Monsanto ή εκτέθηκαν στο -κορυφαίο σε πωλήσεις προϊόν της εταιρείας- ζιζανιοκτόνο Roundup, εμφάνισαν όγκους και  πολλαπλή καταστροφή των οργάνων τους, σύμφωνα με πειράματα που έγιναν στα πλαίσια γαλλικής έρευνας, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΓΤ καλαμπόκιΟ Gilles-Eric Seralini του Πανεπιστημίου του Caen και οι συνάδελφοί του ανέφεραν ότι τα ποντίκια που τάιζαν με NK603 – μια ποικιλία καλαμποκιού ανεκτική στο Roundup – ή που τους δόθηκε νερό που περιείχε ποσότητα Roundup στα επιτρεπόμενα για τις ΗΠΑ όρια, πέθαναν νωρίτερα από αυτά που ακολούθησαν κανονική διατροφή.

Επιπλέον, τα ποντίκια που έλαβαν ως τροφή τη μεταλλαγμένη ποικιλία εμφάνισαν καρκινικούς όγκους του μαστού και σοβαρές ηπατικές και νεφρικές βλάβες. Το 50% των αρσενικών και το 70% των θηλυκών πέθαναν πρόωρα σε σύγκριση με την ομάδα που τράφηκε κανονικά. Τα θηλυκά, σε ηλικία δυο ετών είχαν αναπτύξει, σε ποσοστό από 50% ως 80%, ως και τρεις μεγάλους όγκους, που τα εμπόδιζαν ακόμα και να αναπνεύσουν.

Η μοναδική απάντηση της Monsanto, μέχρι τώρα, είναι ότι οι Γάλλοι επιστήμονες έφτασαν σε «αβάσιμα συμπεράσματα».

 

Φωτό: NaturalNews.gr

Σχολιάστε το άρθρο