Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο δύο σημαντικών γεγονότων: την ελληνική δραματική ταινία ‘1922’ και μια πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στη πόλη. Η ταινία, που κυκλοφόρησε το 1978, βασίζεται στο μυθιστόρημα ‘Νούμερο 31328’ του Ηλία Βενέζη και αναδεικνύει τις δραματικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 00:00 σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Παστέρ στη Καλαμαριά. Δυστυχώς, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενα οχήματα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δύο μοτοσικλέτες και ένα σκούτερ.
Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να κατασβέσουν τις φλόγες, οι οποίες είχαν φτάσει στους πρώτους ορόφους της πολυκατοικίας. “Η φωτιά επεκτάθηκε άμεσα σε παρακείμενα οχήματα,” δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Η ταινία ‘1922’ συνεχίζει να έχει αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, καθώς η ψυχή του βασανισμένου Ρωμιού αναπνέει σε ολόκληρο το έργο. Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, που έγραψε τα Απομνημονεύματά του το 1829, είναι μια άλλη σημαντική προσωπικότητα που συνδέεται με την ιστορία της Ελλάδας.
Η Μικρασιατική Καταστροφή είχε δραματικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους και η ταινία ‘1922’ προσπαθεί να αποδώσει αυτή την ιστορική πραγματικότητα. Η κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση και περιμένει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πυρκαγιά.
Details remain unconfirmed.