Κύπροσ: Κύπρος: Η Ελλάδα είναι εδώ για την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας

κύπροσ — GR news

“Η Ελλάδα είναι εδώ και θα είναι εδώ καθόλη τη διάρκεια της κρίσης για να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.” Αυτή η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αναδεικνύει τη δέσμευση της Ελλάδας προς την Κύπρο, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις αποστέλλονται στο νησί μετά από πρόσφατες επιθέσεις με drones στο Ακρωτήρι.

Η Φρεγάτα ΕΛΛΗ, εξοπλισμένη με το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, απέπλευσε με προορισμό την Κύπρο, ενισχύοντας την αμυντική παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή. Η φρεγάτα Κίμων, η πιο σύγχρονη φρεγάτα στον πλανήτη, επίσης συμμετέχει στην αποστολή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που απέστειλε δυνάμεις στην Κύπρο, και η τρέχουσα κατάσταση ενισχύει την ιστορική αυτή δέσμευση. Ο Δένδιας τόνισε ότι η Κύπρος δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, διασφαλίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση παραμένει σε μια ουδέτερη θέση.

Στο μεταξύ, η Εθνική τένις γυναικών της Ελλάδας σημείωσε μια εντυπωσιακή νίκη επί της Κύπρου με 3-0 σετ στο Billie Jean King Cup. Η Μάρθα Ματούλα και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έφεραν την ομάδα σε θρίαμβο, με τη Ματούλα να νικά την Όλγα Ντανίλοβα με 2-0 σετ και την Παπαμιχαήλ να επικρατεί της Ραλούκα Σέρμπαν με 2-1 σετ.

Η νίκη αυτή ενισχύει τη θέση της Εθνικής τένις γυναικών, καθώς θα αντιμετωπίσουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη συνέχεια του τουρνουά. Οι αθλητές δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους, προβάλλοντας την ελληνική αθλητική κουλτούρα.

Η κατάσταση στην Κύπρο παραμένει τεταμένη, και οι εξελίξεις αναμένονται με προσοχή. Οι τοπικές κοινότητες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ελπίζοντας σε μια ειρηνική και σταθερή λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.