Μηνιγγίτιδα: Σοβαρή κατάσταση 19χρονου φοιτητή στην Τρίκαλα

μηνιγγίτιδα — GR news

Σοβαρή κατάσταση αντιμετωπίζει ένας 19χρονος φοιτητής Κτηνιατρικής από τη Θεσσαλία, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων μετά από διάγνωση με μικροβιακή μηνιγγίτιδα. Η κατάσταση του φοιτητή είναι σταθερή αλλά σοβαρή, καθώς είναι διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Ο νεαρός φοιτητής εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας το Σαββατοκύριακο πριν από την 6η Απριλίου, και αμέσως μετά τη διάγνωση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ, “Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε καταστολή. Είναι σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση. Όταν ξυπνήσει θα εκτιμηθεί η κατάσταση του νευρολογικά”.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του 19χρονου, με 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του να έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη. Από αυτούς, 30 είναι συνάδελφοι από τα επείγοντα και 10 από τη ΜΕΘ.

Ο φοιτητής είχε παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματά του την προηγούμενη εβδομάδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε: “Αυτό δείχνει την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των επαγγελμάτων μας. Και όμως δεν είμαστε ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα”. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.

Details remain unconfirmed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.