Ο Λιβάι Γκαρσία προπονήθηκε για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός: Δούλεψε για πρώτη φορά με τα πράσινα ο Λιβάι Γκαρσία
Παναθηναϊκός: Δούλεψε για πρώτη φορά με τα πράσινα ο Λιβάι Γκαρσία

Πρώτη προπόνηση και διαθεσιμότητα

Ο Λιβάι Γκαρσία, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την πράσινη φανέλα. Ο ποδοσφαιριστής ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα της ομάδας την Πέμπτη, ακολουθώντας το πρώτο μέρος της προπόνησης στο Κορωπί. Η προπόνηση αυτή αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για τον επαναληπτικό αγώνα της Τρίτης στη Βουλγαρία.

Ο Λιβάι Γκαρσία ανακοινώθηκε επίσημα αργά το βράδυ της Τρίτης και ήταν παρών στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη για τον πρώτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ 1948. Η δήλωσή του στη λίστα του συλλόγου την τελευταία στιγμή τον καθιστά διαθέσιμο για τον προπονητή Τζέικομπ Νίστρουπ. Ο προπονητής μπορεί πλέον να υπολογίζει στον παίκτη για να αντιμετωπίσει την αμυντική λειτουργία της ΤΣΣΚΑ 1948.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την Τετάρτη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν με παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο.

Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Σπαρτάκ Μόσχας για την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία χαρακτηρίστηκαν από δυσκολίες και πέρασαν από διάφορες φάσεις, πριν καταλήξουν σε συμφωνία. Ο διεθνής επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο μετακόμισε στην Αθήνα με μονοετή δανεισμό.

Η συμφωνία περιλαμβάνει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2027, με το ποσό να ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η ρήτρα δεν είναι δεσμευτική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα αποφασίσει στο τέλος της σεζόν αν θα προχωρήσει στην οριστική απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στη Σπαρτάκ Μόσχας ως αντίτιμο για τον ετήσιο δανεισμό του παίκτη. Επιπλέον, ο Γκαρσία θα αμείβεται με περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Λιβάι Γκαρσία αποδέχθηκε σημαντική μείωση στις αποδοχές του σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε στη Ρωσία. Ο 27χρονος επιθετικός συναίνεσε σε περικοπή που φτάνει τις 800.000 με 900.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτή η κίνηση θεωρείται καθοριστική για την ολοκλήρωση της μεταγραφής και την ένταξή του στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Η απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τον καλωσόρισε με ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Instagram. Το βίντεο παρουσιάζει τον Λιβάι Γκαρσία ως Σπάιντερμαν να πετάει στον αθηναϊκό ουρανό, σε μια προσπάθεια να καλωσορίσει τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Γκαρσία
Γκαρσία Credit: skai.gr

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει ήδη δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα των «πρασίνων», γεγονός που του δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ 1948 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον επαναληπτικό αγώνα της Τρίτης στη Βουλγαρία.

Source: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.