Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για τον Φρανσίσκο Μόουρα της Πόρτο

Ο Ολυμπιακός «πάει» για τον μπακ Μόουρα
Ο Ολυμπιακός «πάει» για τον μπακ Μόουρα

Ενδιαφέρον για την ενίσχυση της αριστερής πλευράς

Ο Ολυμπιακός αναζητά ενίσχυση για το αριστερό άκρο της άμυνάς του, με τον Φρανσίσκο Μόουρα της Πόρτο να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές με τον πορτογαλικό σύλλογο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις μιας πιθανής μεταγραφής.

Η αναζήτηση αυτή έρχεται μετά την αποχώρηση του Φρανσίσκο Ορτέγκα, αφήνοντας κενό στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με αναφορές από την Πορτογαλία, ο Μόουρα συγκαταλέγεται στους παίκτες που ενδέχεται να αποχωρήσουν από την Πόρτο μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Το προφίλ του Φρανσίσκο Μόουρα

Ο Φρανσίσκο Μόουρα είναι Πορτογάλος ακραίος οπισθοφύλακας, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέγραψε 32 συμμετοχές με τους «Δράκους» της Πόρτο. Σε αυτές τις εμφανίσεις, σημείωσε 3 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ, επιδεικνύοντας την επιθετική του παρουσία και τις συχνές προωθήσεις του.

Ο Μόουρα, ύψους 1,81 μέτρων, είναι διεθνής με την Under 21 της χώρας του. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπράγκα και αγωνίστηκε στις Κοΐμπρα και Φαμαλικάο. Στη Φαμαλικάο, είχε 77 συμμετοχές με 4 γκολ και 10 ασίστ, πριν μεταγραφεί στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2024. Η μεταγραφή αυτή κόστισε περίπου 5.000.000 ευρώ.

Με την Under 19 της Πορτογαλίας, ο Μόουρα κατέκτησε το αντίστοιχο Euro το 2018. Επίσης, με την Πόρτο, στέφθηκε πρωταθλητής την περασμένη σεζόν, προσθέτοντας έναν σημαντικό τίτλο στην καριέρα του. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Πόρτο έως το καλοκαίρι του 2029.

Βουίζει ο Πειραιάς για νέο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό – 3 εκατ. οι Αγγελόπουλοι
Βουίζει ο Πειραιάς για νέο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό – 3 εκατ. οι Αγγελόπουλοι Credit: novasports.gr

Ανταγωνισμός και χειρισμός της υπόθεσης

Η υπόθεση της απόκτησης του Φρανσίσκο Μόουρα παρουσιάζει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς εκτός από τον Ολυμπιακό, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Μεταξύ των ομάδων που φέρονται να παρακολουθούν την περίπτωσή του είναι η Φιορεντίνα, η Κόβεντρι και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Την υπόθεση για λογαριασμό του Ολυμπιακού φέρεται να χειρίζεται ο Αντόνιο Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Καρντόσο, ο οποίος διαθέτει άριστη γνώση της πορτογαλικής αγοράς, έχει αναλάβει να διερευνήσει τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της συμφωνίας. Το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» είναι υπαρκτό και η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες ημέρες, καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να ενισχύσει άμεσα το αριστερό άκρο της άμυνάς του.

Η χρηματιστηριακή αξία του Μόουρα υπολογίζεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Παρά την ύπαρξη συμβολαίου έως το 2029, η πιθανότητα αποχώρησής του από την Πόρτο έχει κινητοποιήσει αρκετές ομάδες στην Ευρώπη.

Source: sportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.