Η ΑΕΚ απέσυρε την πρότασή της για την απόκτηση του μέσου Κινγκς Κάνγκουα, μετά την ενημέρωση από την Χάποελ Μπερ Σέβα ότι ο παίκτης θα αγωνιστεί στον αποψινό αγώνα των προκριματικών του Champions League. Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά το γεγονός ότι η οικονομική προσφορά της ελληνικής ομάδας φέρεται να κάλυπτε τις απαιτήσεις του ισραηλινού συλλόγου.
Από την αρχή της δημοσιοποίησης του ενδιαφέροντος για τον Κάνγκουα, είχε γίνει σαφές ότι δεν υπήρχε οικονομικό ζήτημα μεταξύ των δύο ομάδων. Η πρόταση της ΑΕΚ ήταν η καλύτερη για τον 27χρονο μέσο και είχε γίνει δεκτή από την Χάποελ Μπερ Σέβα. Ωστόσο, το πρόβλημα προέκυψε από την επιθυμία της ισραηλινής ομάδας να χρησιμοποιήσει τον παίκτη στους αγώνες με την Βίκινγκουρ για τα προκριματικά του Champions League.
Η επιθυμία του παίκτη και οι πιέσεις
Ο μέσος από τη Ζάμπια, έχοντας ήδη συμφωνήσει με την ΑΕΚ, ασκούσε πίεση στη διοίκηση της ομάδας του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ρεπορτάζ από το Ισραήλ ανέφεραν ότι ο Κινγκς Κάνγκουα μετέφερε την επιθυμία του στην πρόεδρο της Χάποελ Μπερ Σέβα να μεταγραφεί στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινά μέσα, ο 27χρονος χαφ πίεζε για την ολοκλήρωση της μετακίνησής του στην ελληνική ομάδα.
Παρά τις πιέσεις, η Χάποελ Μπερ Σέβα δεν επιθυμούσε να αποχωριστεί τον παίκτη, ειδικά ενόψει των προκριματικών του Champions League. Το όνομα του 27χρονου συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή των Ισραηλινών για τον εκτός έδρας αγώνα με την Βίκινγκουρ στο Ρέικιαβικ.
Η απόφαση της Χάποελ και η αντίδραση της ΑΕΚ
Τελικά, οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης δεν απέδωσαν. Η απόφαση της Χάποελ Μπερ Σέβα να χρησιμοποιήσει τον Κάνγκουα στον αποψινό αγώνα δεν άλλαξε. Αυτή η εξέλιξη κοινοποιήθηκε αρμοδίως στην ΑΕΚ. Η ισραηλινή ομάδα ενημέρωσε ότι ο Κάνγκουα θα χρησιμοποιηθεί κανονικά στο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ισλανδίας, παρά την οικονομική ζημιά που υφίσταται, καθώς άλλες ανάλογες προσφορές για τον παίκτη δεν υπήρχαν.
Η ΑΕΚ, η οποία είχε προαναγγείλει την κίνησή της σε περίπτωση που ο παίκτης αγωνιζόταν, απάντησε άμεσα αποσύροντας την πρότασή της. Αυτή η στάση της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη και είχε γίνει γνωστή στην Ισραήλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ΑΕΚ στρέφεται πλέον σε άλλες περιπτώσεις παικτών που έχει ήδη εξετάσει ο Χαβιέρ Ριμπάλτα. Η συμμετοχή του Κάνγκουα σε αγώνα προκριματικών του Champions League με την Χάποελ Μπερ Σέβα θα τον καθιστούσε μη επιλέξιμο για να αγωνιστεί με άλλη ομάδα στην ίδια προκριματική διαδικασία.
Αν και υπήρξαν αναφορές από βραζιλιάνικο δημοσιογράφο, Πάμπλο Ολιβέιρα, ότι η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με την Χάποελ Μπερ Σέβα για την απόκτηση του Κάνγκουα έναντι 3,5 εκατ. ευρώ και ότι ο παίκτης θα υπέγραφε τριετές συμβόλαιο έως το 2029, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν επιβεβαίωσε αυτή την εξέλιξη. Ο Κώστας Κετσετζόγλου είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι η ΑΕΚ θα στρεφόταν άμεσα σε άλλες περιπτώσεις μετά την απόσυρση της πρότασης.
Read Also
- Μαδρίτη υποδέχεται τους παγκόσμιους πρωταθλητές μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026
- Η FIFA εξετάζει περιστατικά μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026 με την Αργεντινή
- Εξέλιξη στην υπόθεση Κάνγκουα: Τι ισχύει με την ΑΕΚ και το Champions League
- Ομόφωνη απόφαση της ΕΟΕ ανοίγει τον δρόμο για το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
Source: sport24.gr