Η Δευτέρα του Πάσχα, που θα εορταστεί το 2026 στις 13 Απριλίου, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο θα λαμβάνουν το κανονικό ημερομίσθιο τους χωρίς προσαύξηση αν η επιχείρηση δεν λειτουργεί.
Για τους εργαζόμενους με μηνιαίο μισθό, η πληρωμή θα γίνεται κανονικά, ανεξαρτήτως της λειτουργίας της επιχείρησης. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται τη Δευτέρα του Πάσχα δικαιούνται επιπλέον αμοιβή.
Συγκεκριμένα, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται προσαύξηση 75% για τις ώρες εργασίας τους. Για τους εργαζόμενους με μηνιαίο μισθό σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα τις Κυριακές, οφείλεται προσαύξηση 75% επί του 1/25 του νομίμου μισθού.
Αντίστοιχα, για επιχειρήσεις που συνήθως αργούν τις Κυριακές, οφείλεται το 1/25 του μισθού και προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου. Το ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ υπενθυμίζει τα σημεία της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με την αργία.
Η Δευτέρα του Πάσχα αποτελεί μια σημαντική ημέρα για τους εργαζόμενους, καθώς τους παρέχει την ευκαιρία να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τα δικαιώματά τους στον εργασιακό τομέα.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή αυτών των κανόνων παραμένουν επιβεβαιωμένες, καθώς οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για αυτήν την ημέρα.