Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου στα προκριματικά του Europa League. Ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας, Ίγκορ Κόστιουκ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ και την έλευση του Αλέσιο Λίσι, γεγονός που καθιστά άγνωστη την επερχόμενη στρατηγική του ελληνικού συλλόγου.
Ο Κόστιουκ δήλωσε ότι, παρόλο που ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ πιθανώς να παραμείνει ο ίδιος, η ομάδα του ετοιμάζεται για διάφορα σενάρια. Τόνισε ότι θα προσαρμοστούν ανάλογα με τις επιλογές του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής της Ντιναμό αναγνώρισε τη δυναμική του ρόστερ του ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον ως μια πολύ ταλαντούχα ομάδα σε όλες τις γραμμές, αλλά απέφυγε να ξεχωρίσει συγκεκριμένους παίκτες.
Προβλήματα τραυματισμών και ετοιμότητα
Σχετικά με τους τραυματισμούς στην ομάδα του, ο Ίγκορ Κόστιουκ ανέφερε ότι οι Μιχαϊλένκο και Τίμτσικ δεν θα προπονηθούν. Ο Λόνβικ αναμένεται να προπονηθεί κανονικά και ενδέχεται να αγωνιστεί. Ο Βιβτσαρένκο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Ο ποδοσφαιριστής της Ντιναμό, Κριστιάν Μπιλοβάρ, δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ. Ο Μπιλοβάρ σημείωσε ότι η ομάδα δεν μπορεί να βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητας στην αρχή της σεζόν, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης των φιλάθλων.
Ο Μπιλοβάρ απέφυγε να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με την ανάλυση του αντιπάλου, δηλώνοντας ότι όσα έχουν ετοιμάσει θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Ανέφερε ότι έχει συζητήσει με τον Τόμας Κεντζιόρα για τους αγώνες, αλλά οι συζητήσεις τους παραμένουν «μυστικές».
Η σημασία της συγκέντρωσης για τον ΠΑΟΚ
Η έναρξη της σεζόν για τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην Πολωνία για τον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου. Αναμένεται να ακολουθήσει η Άντερλεχτ, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στο Κόνφερενς Λιγκ, πιθανός αντίπαλος είναι η Κάραμπαγκ. Η κατάσταση αυτή απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση από την πλευρά του ΠΑΟΚ.
Η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ σημαίνει ότι η ομάδα θα βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής, ενώ και το ρόστερ χρειάζεται περαιτέρω δουλειά για να οριστικοποιηθεί. Η καλή οργάνωση στην άμυνα και οι ατομικές εξάρσεις παικτών όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Ζίβκοβιτς, καθώς και η απόδοση του τερματοφύλακα, θεωρούνται κρίσιμες για την πρόκριση. Η πρώτη πρόκριση έχει τεράστια σημασία για τον σύλλογο.
Ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει τον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου με την αίσθηση ενός δύσκολου τελικού, αποφεύγοντας την εφησυχαστική διάθεση που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η εγρήγορση είναι απαραίτητη, ειδικά σε αγώνες που διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, όπου ο ΠΑΟΚ έχει δείξει στο παρελθόν σημάδια χαλάρωσης.
Η στρατηγική της Ντιναμό Κιέβου, σύμφωνα με τον Κόστιουκ, επικεντρώνεται στη νίκη, καθώς αυτό είναι το μόνο που μετράει στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Κιέβου είναι προγραμματισμένος για τις 23 Ιουλίου.
Read Also
Source: in.gr