Καταγγελία: Δυτικό Χόλιγουντ: κατά του Έρικ Σουόλγουελ

καταγγελία — GR news

Στις 14 Απριλίου 2026, η Λόνα Ντρουζ προχώρησε σε μια σοκαριστική καταγγελία κατά του πολιτικού Έρικ Σουόλγουελ, υποστηρίζοντας ότι το 2018, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Δυτικό Χόλιγουντ, την νάρκωσε και τη βίασε. Η καταγγελία αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η κοινωνία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης και καταχρήσεων εξουσίας.

Η Ντρουζ, η οποία είχε συναντήσει τον Σουόλγουελ τρεις φορές το 2018, δήλωσε ότι ο πολιτικός της προσέφερε επαγγελματικές γνωριμίες και την προσκάλεσε σε πολιτική εκδήλωση. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, η εμπειρία της ήταν οδυνηρή και χωρίς καμία συναίνεση. “Δεν θα είχα εμπλακεί ποτέ σε συναινετική σεξουαλική σχέση. Αυτό υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τον μη συναινετικό χαρακτήρα αυτού που συνέβη”, δήλωσε η Ντρουζ.

Η καταγγελία περιλαμβάνει σοβαρές λεπτομέρειες, όπως ότι ο Σουόλγουελ φέρεται να έβαλε ουσία στο ποτό της, γεγονός που την οδήγησε σε μια κατάσταση αδυναμίας. Η Ντρουζ ανέφερε ότι η εμπειρία αυτή είχε βαθιά επίδραση στην ψυχική της υγεία, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε ανθυγιεινές μορφές αυτοθεραπείας. “Είχε βαθιά επίδραση στην ψυχική μου υγεία. Κατέφυγα σε ανθυγιεινές μορφές αυτοθεραπείας. Δεν ήθελα να ζήσω άλλο”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντρουζ καθυστέρησε να κινηθεί νομικά λόγω φόβου, αλλά τώρα η δικηγόρος της έχει δηλώσει ότι θα κατατεθεί άμεσα καταγγελία στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Λος Άντζελες. Παράλληλα, η εισαγγελία του Μανχάταν έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα των κατηγοριών.

Από την πλευρά του, ο Έρικ Σουόλγουελ αρνείται τις κατηγορίες και έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του και τους ψηφοφόρους του για λάθη κρίσης που έχει κάνει στο παρελθόν. “Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την οικογένειά μου, το προσωπικό μου και τους ψηφοφόρους μου για λάθη κρίσης που έκανα στο παρελθόν”, δήλωσε ο Σουόλγουελ.

Η υπόθεση αυτή προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων καταγγελιών που έχουν προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην πολιτική πορεία του Σουόλγουελ. Η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, καθώς η Λόνα Ντρουζ και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις αναζητούν δικαιοσύνη.

Η Ανίκα Άλμπρεχτ, μια άλλη γυναίκα που είχε επαφή με τον Σουόλγουελ, δήλωσε: “Σκέφτομαι συνεχώς πόσο τυχερή ήμουν που δεν πήγα σε εκείνο το ξενοδοχείο”. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν την ανησυχία και την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.