Μειώσεις πτήσεων στο Βερολίνο

ryanair — GR news

Η Ryanair χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο του Βερολίνου ως το πιο αποτυχημένο στην Ευρώπη και αποφασίζει να μειώσει δραστικά τις πτήσεις της εκεί. Από τις 24 Οκτωβρίου, η αεροπορική εταιρεία θα τερματίσει τη λειτουργία των επτά αεροσκαφών της στο Βερολίνο, μειώνοντας κατά 50% τον αριθμό των δρομολογίων από και προς την πόλη.

Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο όπου η γερμανική αεροπορία έχει χαρακτηριστεί «διαλυμένη» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair. Ο φόρος στις αερομεταφορές έχει διπλασιαστεί από το 2019, φτάνοντας τα 15,50 ευρώ ανά επιβάτη. Οι επιβάτες που ταξίδευαν στο Βερολίνο ανήλθαν σε 36 εκατομμύρια το 2019, αλλά πέρυσι αυτός ο αριθμός μειώθηκε σε 26 εκατομμύρια.

Κύρια στοιχεία:

  • Η Ryanair θα τερματίσει τη λειτουργία των επτά αεροσκαφών της στο Βερολίνο στις 24 Οκτωβρίου.
  • Η Ryanair θα μειώσει κατά 50% τον αριθμό των δρομολογίων από και προς το Βερολίνο.
  • Ο φόρος στις αερομεταφορές έχει διπλασιαστεί από το 2019, φτάνοντας τα 15,50 ευρώ ανά επιβάτη.
  • Τα τέλη ασφαλείας αναμένεται να διπλασιαστούν έως τον Ιανουάριο του 2028.
  • Τα τέλη εναέριας κυκλοφορίας έχουν τριπλασιαστεί στα 3,30 ευρώ ανά επιβάτη.

Ο Έντι Γουίλσον, εκπρόσωπος της Ryanair, δήλωσε πως αυτή η κατάσταση οφείλεται σε ένα «ανόητο καθεστώς φορολόγησης των αερομεταφορών». Αντίθετα, η διοίκηση του Berlin Brandenburg εξέφρασε την έκπληξή της για την ανακοίνωση της Ryanair σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί σημαντικό οι μειώσεις να περάσουν στους ταξιδιώτες.

Η Ryanair έχει ήδη κλείσει τις βάσεις της σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια όπως η Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ. Η μείωση των πτήσεων στο Βερολίνο αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά την τοπική οικονομία και την αεροπορική κίνηση στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.