Το Εκουαδόρ εξασφάλισε την πρόκρισή του στη φάση των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, μετά από μια νίκη με ανατροπή 2-1 επί της Γερμανίας. Ο αγώνας διεξήχθη στο MetLife Stadium της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του 5ου ομίλου. Παρά την ήττα, η Γερμανία διατήρησε την πρώτη θέση στον όμιλο.
Η Γερμανία ξεκίνησε δυναμικά, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του Σανέ, μετά από ενέργεια του Πάβλοβιτς και πάσα του Βιρτς. Ωστόσο, η απάντηση από το Εκουαδόρ ήταν άμεση. Στο 9ο λεπτό, ο Ανγκούλο ισοφάρισε σε 1-1 με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, εκμεταλλευόμενος λάθος του Νμέτσα και κλέψιμο του Βίτε.
Εξέλιξη του αγώνα και ανατροπή
Μετά την ισοφάριση, το Εκουαδόρ ανέβασε ρυθμό, με τον Καϊσέδο να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή και τον Ανγκούλο να αποτελεί συνεχή απειλή. Η Γερμανία, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο, δεν έδειχνε την ίδια ένταση, αν και απείλησε με κεφαλιά του Χάβερτς και σουτ του Μουσιάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η διαιτητής Πένσο αρχικά καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Γερμανίας για ανατροπή του Χάβερτς από τον Ορδόνιες. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR, η απόφαση ανατράπηκε, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Σανέ στον Βίτε. Αυτή η εξέλιξη έδωσε ώθηση στην ομάδα του Σεμπαστιάν Μπεκασέσε.
Η μεγάλη στιγμή για το Εκουαδόρ ήρθε στο 78ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Πλάτα πρόλαβε τον Νόιερ στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλάθλους στις εξέδρες του Νιού Τζέρσεϊ.

Πρόκριση και επόμενοι αγώνες
Το Εκουαδόρ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «32» του τουρνουά ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες των 12 ομίλων. Από τον 5ο όμιλο, η Γερμανία προκρίθηκε ως πρώτη και η Ακτή Ελεφαντοστού ως δεύτερη.
Η Γερμανία, ως πρώτη του 5ου ομίλου, θα αγωνιστεί στις 29 Ιουνίου στο Φόξμπορο, αντιμετωπίζοντας έναν τρίτο βαθμολογίας από τα πρώτα τέσσερα γκρουπ ή το έκτο. Η Ακτή Ελεφαντοστού, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, θα παίξει στις 30 Ιουνίου στο Άρλινγκτον με τη δεύτερη του 9ου ομίλου, η οποία θα είναι μία εκ των Γαλλίας ή Νορβηγίας.
Όσον αφορά το Εκουαδόρ, θα αντιμετωπίσει στους «32» μία εκ των Μεξικού, Ελβετίας ή τον πρώτο του 11ου ή 12ου ομίλου. Η πρόκριση του Εκουαδόρ ήρθε με 4 βαθμούς στον όμιλο.
Read Also
Source: gazzetta.gr