Αγγλία: Αναζητώντας την πρωτιά στον όμιλο
Η εθνική ομάδα της Αγγλίας επιδιώκει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 12ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς αντιμετωπίζει τον Παναμά. Η αναμέτρηση διεξάγεται στο Νιου Τζέρσεϊ, με τα «τρία λιοντάρια» να χρειάζονται νίκη για να κατακτήσουν την κορυφή. Η ομάδα του Τούχελ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους «32» της διοργάνωσης, μετά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Η Αγγλία προέρχεται από ισοπαλία 0-0 με την Γκάνα, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε κριτική για την εμφάνισή της. Στο προηγούμενο παιχνίδι της, η ομάδα είχε ενθουσιώδη εμφάνιση και νίκη 4-2 επί της Κροατίας στο Ντάλας. Η ενδεκάδα που παρατάχθηκε απέναντι στην Γκάνα, με τον αμυντικογενή Σπενς στα αριστερά της άμυνας και τον Γκόρντον, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με την ομάδα να είναι αργή και δίχως φαντασία στο πρώτο ημίχρονο, παρά την κατοχή της μπάλας.
Ο Μπέλιγχαμ φάνηκε νωθρός και ο Κέιν χάθηκε μέσα στα πολλά κορμιά των αντιπάλων. Μόνο όταν έγιναν αλλαγές στο τελευταίο 20λεπτο, η ομάδα βρήκε ρυθμό και πίεσε ασφυκτικά, δημιουργώντας ευκαιρίες, με τον Κέιν να χάνει τη μεγαλύτερη. Παρά την ισοπαλία, δεν υπήρξε ζημιά στη βαθμολογία του ομίλου, και μια νίκη απόψε θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση και θα προσφέρει ένα χρήσιμο μάθημα στην διάσπαση κλειστής άμυνας.
Στα αγωνιστικά νέα, οι βασικοί Τζέιμς (δεξί μπακ) και Ράις (μέσος) αντιμετώπισαν ενοχλήσεις μετά το τελευταίο παιχνίδι και έχασαν προπονήσεις. Είναι πιθανό να προφυλαχθούν απόψε, με τον Ράις να βρίσκεται και στο όριο καρτών. Ο Έλιοτ Άντερσον ενδέχεται επίσης να προστατευθεί για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Παναμάς εκτός συνέχειας
Ο Παναμάς έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς έχει γνωρίσει δύο ήττες στον 12ο όμιλο. Στο προηγούμενο παιχνίδι του, ηττήθηκε 0-1 από την Κροατία, με τον Μπούντιμιρ να πετυχαίνει το καθοριστικό γκολ στο 54ο λεπτό. Παρά την ήττα, οι «καναλέρος» έδειξαν ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου έλειψε η ποιοτική απόφαση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το απόλυτο μηδέν σε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, μια όμορφη συνεργασία των Βαλκάνιων έκανε τη διαφορά. Ο Παναμάς γλίτωσε σε ακόλουθο τετ α τετ αντεπίθεσης, αλλά είχε δυνάμεις να πιέσει ως το φινάλε, κερδίζοντας απανωτά κόρνερ. Το hydration break έκοψε την φόρα της ομάδας, και το τελικό σφύριγμα άφησε μεγάλη πικρία, όπως και στην πρεμιέρα, όταν έχασε με buzzer beater από την Γκάνα με 0-1.
Ο Παναμάς αναμένεται να παραταχθεί με το γνωστό 5-4-1, αναζητώντας το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. Ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα είναι η αποφυγή μιας συντριβής από τους Άγγλους, όπως συνέβη στο Μουντιάλ του 2018, όπου η Αγγλία κέρδισε 6-1 τον Παναμά. Στη διοργάνωση του 2018, ο Παναμάς είχε γνωρίσει 3/3 ήττες με 11 γκολ παθητικό.
Πιθανές ενδεκάδες και στατιστικά
Για την αναμέτρηση, οι πιθανές ενδεκάδες διαμορφώνονται ως εξής:
- Παναμάς: Μοσκέρα, Μπλάκμαν, Κόρδοβα, Εσκομπάρ, Μουρόλο, Χάρβεϊ, Μαρτίνες, Αντράντε, Ροντρίγκες, Βάτερμαν, Μπαρσένας.
- Αγγλία: Πίκφορντ, Σπενς, Κόνσα, Γκέχι, Ο’Ράιλι, Άντερσον, Μπέλιγχαμ, Ρότζερς, Σάκα, Ράσφορντ, Κέιν.
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός κόουτς της Αγγλίας, Τούχελ, ποντάρει στο ότι ο αποκλεισμένος Παναμάς δεν θα επιλέξει μια πολύ συντηρητική εμφάνιση, όπως έκανε η Γκάνα, η οποία κράτησε το 0-0 κόντρα στους Βρετανούς.
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι για τον Παναμά, Goal/Goal ήταν τα 5/7 τελευταία παιχνίδια του, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ενώ Under 2.5 ήταν τα 6/9 τελευταία παιχνίδια του. Για την Αγγλία, Under 2.5 ήταν τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, και No Goal ήταν τα 10/12 τελευταία παιχνίδια της. Η αναμέτρηση αυτή αποτελεί την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπου οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση, ενώ στους «32» θα προκριθούν και οι 8 καλύτερες τρίτες των ομίλων. Η Αγγλία και ο Παναμάς συναντώνται ξανά σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη διοργάνωση του 2018.

Read Also
- Ιστορική πρόκριση για το Πράσινο Ακρωτήρι στα νοκ άουτ του Μουντιάλ
- Ο αποκλεισμός της Ουρουγουάης στο Παγκόσμιο Κύπελλο φέρνει προβληματισμό για τον Μπιέλσα
- Η Πάουλα Μπαντόσα δηλώνει ότι δεν θέλει να αναφερθεί ξανά στον Στέφανο Τσιτσιπά
- Ολλανδία: Ο Κόντι Χάκπο και η σύντροφός του έχασαν το αγέννητο παιδί τους
Source: betarades.gr