Ο Τεντόγλου κυρίαρχος στο Μονακό με κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ., έκανε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο και... απογοητεύτηκε που δεν κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66, βίντεο
Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ., έκανε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο και... απογοητεύτηκε που δεν κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66, βίντεο

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Diamond League του Μονακό, κατακτώντας την πρώτη θέση με άλμα στα 8.61μ.. Αυτή η επίδοση αποτελεί την καλύτερη φετινή στον κόσμο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Σιμόν Εχάμερ από την Ελβετία, το οποίο ήταν 8.51μ.. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης βελτίωσε μάλιστα τη φετινή κορυφαία επίδοση δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας του μήκους στο Μονακό είχε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, με τη συμμετοχή πολλών κορυφαίων αθλητών, θυμίζοντας τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Τεντόγλου έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του, ξεκινώντας δυναμικά τις προσπάθειές του.

Η πορεία του αγώνα και οι επιδόσεις

Η πρώτη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου μετρήθηκε στα 8.48μ., με οχτώ πόντους περιθώριο στη βαλβίδα. Στη δεύτερη προσπάθειά του, ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε 8.52μ., επίδοση που τον έφερε στην κορυφή των φετινών επιδόσεων παγκοσμίως, ξεπερνώντας το 8.51μ. του Σιμόν Εχάμερ. Σύμφωνα με αναφορές, σε αυτό το άλμα πάτησε εννέα εκατοστά πίσω από τη βαλβίδα, παρά τον αρνητικό άνεμο.

Η τρίτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν στα 8.34μ.. Το τέταρτο άλμα του κρίθηκε άκυρο, ενώ στην πέμπτη προσπάθεια επανήλθε με 8.49μ.. Το καλύτερο όμως το φύλαγε για την έκτη και τελευταία του προσπάθεια, όπου «πέταξε» στα 8.61μ. με συνθήκες άπνοιας, πατώντας μόλις ένα εκατοστό μακριά από το όριο του έγκυρου. Αυτή η επίδοση είναι η δεύτερη καλύτερη στην καριέρα του.

Η επίδοση των 8.61μ. του χάρισε επίσης το ρεκόρ του μίτινγκ, το οποίο κατείχε ο Ιβάν Πεντρόζο με 8.58μ. από τον Ιούλιο του 1995. Ο Τεντόγλου δήλωσε ότι το ρεκόρ μίτινγκ ήταν σημαντικό για εκείνον. Παρά την εντυπωσιακή του επίδοση, ο ίδιος φάνηκε να απογοητεύεται που δεν κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ., το οποίο ανήκει στον Λούη Τσάτουμα από το 2007. Το προσωπικό του ρεκόρ είναι 8.65μ..

Ανταγωνισμός και δηλώσεις

Στον αγώνα του Μονακό, ο Μίλτος Τεντόγλου αντιμετώπισε ισχυρούς αντιπάλους. Ο Γουέιν Πίνοκ από την Τζαμάικα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 8.39μ., ενώ ο Χόρχε Οντελίν από την Κούβα ήταν τρίτος με 8.38μ.. Άλλοι αθλητές που συμμετείχαν ήταν ο Βούλγαρος Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ με 8.36μ. και ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ με 8.32μ.. Ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, στην επιστροφή του από τραυματισμό, ήταν όγδοος με 8.01μ..

Ο Τεντόγλου, μετά τον αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοσή του, αλλά και την επιθυμία του για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανέφερε ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα και ότι περίμενε λίγο παραπάνω, σημειώνοντας ότι στο τελευταίο του άλμα υπήρχε περιθώριο για μικρή βελτίωση. Ο ίδιος αισθάνθηκε ότι έκανε ένα μικρό λάθος, παρόλο που το άλμα ήταν εξαιρετικό.

Ο Έλληνας αθλητής αποκάλυψε επίσης τρεις αλλαγές που έκανε πριν από αυτή τη σεζόν. Άλλαξε τα spikes του, χρησιμοποιώντας πλέον αυτά των μεσαίων αποστάσεων, καθώς πονούσε με τα πιο σκληρά. Επίσης, άλλαξε σημαντικά τη φόρα του σε σχέση με την περασμένη σεζόν στον κλειστό στίβο, αυξάνοντάς την κατά 1,5 μέτρο. Τέλος, τόνισε ότι είναι υγιής και σε καλή κατάσταση, κάτι που δεν ίσχυε την προηγούμενη χρονιά. Ο Τεντόγλου αναμένει να φτάσει κοντά στα 8.70μ. αυτή τη σεζόν, πιστεύοντας ότι μπορεί να το πετύχει με τους πολλούς αγώνες που έχει μπροστά του.

Στο ίδιο μίτινγκ, η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε την τρίτη θέση στον ακοντισμό. Ξεκίνησε με βολή στα 54.88μ., ανέβηκε στα 56.66μ. στη δεύτερη προσπάθεια και στην τέταρτη έφτασε τα 58.20μ., κοντά στο φετινό της ρεκόρ των 58.37μ.. Η Τζένγκο τερμάτισε πίσω από την Ζιγί Γιαν από την Κίνα, η οποία έριξε 68.75μ., και την Ανριάνα Βίλαγκος από τη Σερβία, με βολή στα 63.18μ..

Ελίνα Τζένγκο (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
Ελίνα Τζένγκο (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI) Credit: segas.gr

Η επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου στα 8.61μ. στο Μονακό τον τοποθετεί στην κορυφή των παγκόσμιων επιδόσεων για φέτος.

Read Also

Source: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.